Hovedprøven for en nybegynder

  • -

Hovedprøven for en nybegynder

Onsdag den 28/3 ankom vi for første gang til en hovedprøve.

Anne & Peter Eliasen Kennel Nakkehages, havde fortalt en masse om hovedprøven og anbefalet os at tage med – og man gør jo som en avler siger…!

Må da indrømme, vi var lidt spændte, det var vores første anerkendte markprøve – overhovedet – så ville vi nu kunne begå os, og vide hvad vi skulle gøre – det måtte tiden vise.

Standkvarteret var fyldt op med en masse mennesker, som vi overhovedet ikke kendte, men der blev hilst på alle, det var en god velkomst.

Vi stillede i UK – med Nakkehages TO Aslak. Var på hold 4, med Erling Clausen som dommer.

Det var en rigtig god fornemmelse at komme ud i marken sammen med alle disse hunde entusiaster. Vi blev virkelig taget godt imod, og følte os på intet tidspunkt overladt til os selv. Der var nogle på holdet vi kendte, men hovedparten var nye ansigter for os.

Store roser til Erling Clausen, som hjalp med rigtig mange gode råd, det var en givende dag. Må indrømme, man bliver altså virkelig glad, når man kan fornemme at dommeren vil gøre alt for at få hundene præmieret inde for de rammer som gælder. Det får én som ny hundefører, til også at gøre sig ekstra meget umage. Vores og Erlings anstrengelser bar frugt. Vi fik en perfekt fuglesituation, min hund (fik sin første helt reelle faste stand)  – hjertet sad helt oppe i halsen, da jeg fik spurtet ud til ham, der blev skudt over ham, han var rolig i opflugt – YES, vi fik vores første præmiering nogensinde. Tror min hund var bedøvende ligeglad – men jeg var stolt – Erling var glad – og resten af holdet var glade. Tak for det :-D. Første dag var slut – på vej tilbage til standkvarteret, hvor vi var indkvarteret. Et rigtig fint sted med nogle super gode værelser.

Det var åbenbart rygtes at det var gået os godt, sjældent har jeg fået så mange lykønskninger på en dag, det var virkelig overvældende, og ret dejligt.

Dagen sluttede af med generalforsamling, det er jo det der skal til for at man har en forening, en god afslutning på en herlig dag.

Dag 2 startede vi ud på samme vis, nu med andre på holdet. Min fornemmelse var, at alle ønskede det skulle gå godt for sig selv (selvfølgelig) og ikke mindst hinanden, det var faktisk en ret god fornemmelse. En ihærdig indsats fra dommer Claus Nielsen i, at få hundene præmieret. Især én fra holdet blev der kæmpet for. Hunden havde gået rigtig godt, men ingen fugl. Det lykkedes desværre ikke at få præmiering, selvom det var fuldt fortjent at det var sket. Så går det op for én, hvor svært /heldig man skal være for at det lykkedes.

Når man er ny hundefører, er der rigtig mange ting man ikke ved omkring prøver osv, vidste bl.a ikke at havde man fået 1 pr, skulle man matche med de andre som også havde fået 1 pr. Det var jo så det vi nu også skulle. Anede oprigtigt ikke hvad det gik ud på og må da indrømme, var lidt nervøs, men igen, så var der hjælp at hente fra i andre. At det så gik så vidt at vi kom i finalen, det havde jeg da aldrig drømt om ville ske.

Aftenen bestod af festmiddag, vi kom frem til et veldækket festligt bord, og folk var i festhumør. En god festmiddag med super mad, og godt selskab – det var ikke så ringe.

Aftenens højdepunkt var selvfølgelig præmieringerne, både fra det forgangne år, men også for Hovedprøven. Det var en god aften, med et super flot arrangement, et sjovt lotteri, hvor vi ved vores bord, nok skovlede de fleste præmier ind (det håber jeg så ikke giver negativ omtale 🙂 ) Dag  2 sluttede igen for os, som en rigtig god dag, idet vi fik 2 Præmie i matchningen,  hvilket var ret overvældende for os, vi havde jo slet ikke regnet med noget, og pludselig skulle vi på podiet og have præmie.

Dag 3 skulle vi så ud i UKK, og vi rundede vore første hovedprøve af med at få en 3. plads.

Når jeg sidder her bagefter og tænker tilbage på de her 3 begivenhedsrige dage, så kan man jo kun være glad. Selvfølgelig er jeg super stolt over hvad vi har bedrevet. Jeg var virkelig lidt overvældet over, at vi, som nybegyndere kunne være med. Ja, der er lagt rigtig mange trænings timer i det her, og havde hunden ikke præsteret havde vi jo ikke været med, men det var en rigtig god fornemmelse at kunne præstere.

Jeg er glad for at jeg tog mod til at stille op til prøven, og er blevet så godt modtaget. Men tænker også, at havde jeg ikke fået den opbakning fra dels Kennel Nakkehage, men også de mennesker jeg er så enormt heldig at få lov at træne sammen med, som har lært mig alt det jeg kan lige nu, så er jeg ikke sikker på at jeg nogensinde var kommet i gang med min hund, og det ville jo have været lidt træls, ikke at få lov at opleve det som vi har.  Så jeg håber virkelig, at nye hvalpekøbere får de samme fantastiske oplevelser og læring, som jeg har fået. Det er det der gør at man vil komme igen, og det gør vi. Så tak til jer derude, jeg håber at vi bliver lige så godt modtaget næste gang vi ses.

Gordon Setter hilsner fra Aslak & Anne Elmgen Geisler

 


Arkiver