Poul Erik Dahl 60 år 25.01.2021

  • -

Poul Erik Dahl 60 år 25.01.2021

Dansk Gordon Setter Klubs mange årige og markante medlem Poul Erik Dahl, af nogle kaldet Polle, fylder i dag 60 år.

Poul Erik har siddet i DGSK´s bestyrelse siden 2002, hvor han har gjort stor fyldest både i driften af klubben, i bestyrelsesarbejdet – ofte med en spidning af en problemstilling i et kort og præcis ordvalg – pokalmester som ingen anden, repræsentant for racen i Derbyudvalgt, hvor han nylig er blevet næstformand. I bestyrelsen har Poul Erik altid – uanset opgave – gjort en stor indsats for DGSK!

Poul Erik blev uddannet som markprøvedommer for godt 10 år siden, hvor en af grundstene i bedømmelsen er hans jagtlige baggrund, hvilket er en rigtig god tilgang til hvervet. Poul Erik er en vellidt og kompetent markprøvedommer som nyder stor respekt af alle aktører i markprøveverdenen.

Kennel Østjylland – kendt af mange – har haft og har stor indflydelse på den nutidige danske Gordon Setter, hvor især det jagtlige islæt vægtes højt. Mange vil vide, at Poul Erik er medindehaver af kennelen.

Poul Erik har arbejdet med Gordon Settere i næsten 35 år både prøvemæssigt og jagtligt. Enkelte udstillinger er det trods alt også blevet til. Den første GS var en god jagthund ved navn Bonnie og den næste hvalp var Topsie efter Stenmarkens D Black Gigi og faren Fjellet’s Dannie. Topsie blev desværre som lovende unghund kørt ned og dermed forsvandt markprøvekarrieren for hende. Topsie forblev dog en rigtig fantastisk jagthund. Der blev trukket 2 kuld på hende med hhv. Fjellet’s Echo og Blackpoint a Black Bowie.

Fra det første kuld kom Patrick som Poul Erik blev placeret med på Dansk Jagthundederby og hertil flere VK placeringer, 3 gange til Danmarksmesterskabet. Fra det næste kuld beholdt Poul Erik Shadow også med flere 1. ÅK og VK placeret.

Entangens B Boss og sønnen DKJCH Storåens Cash fulgte efter, ligeledes med placeringer på vinderklasserne og deltagelse på DM. Entangens B Boss var på alle måder en herrehund og en hund med en ubændig jagtlyst som ikke altid lod sig tøjle på trods af meget lange cykelture umiddelbart op til prøve – altså på selve prøvedagen! Han var, også efter Poul Eriks egen mening, nok startet for tidligt på jagt – 6 mdr. – inden grunddressuren var tilstrækkelig på plads for en hund af denne kaliber!

Efter Storåens Cash og Nr. Løgums Dina fik Poul Erik Øens Apollo som han førte til Vinderklasse og placering der. Poul  Erik går pt med en engelsksetter som han også gør det godt med. Det til trods håber vi naturligvis, at vi snart ser Poul Erik med en ”rigtig” setter igen – nemlig den vi alle bedst kan lide en Gordon Setter!

Poul Erik har altid brugt sine hunde til praktisk jagt i bredeste og bedste forstand. Det være sig på marken, på fjeldet i Sverige eller for den sags skyld i skoven, hvor de driver til den store lyst. Netop på den baggrund har Poul Erik altid stillet på prøver med hunde der har store jagtlige erfaringer i baggagen opnået på praktisk jagt. Poul Erik har altid været fortale for at vores hunde først og fremmest er jagthunde og DET er den røde tråd i hele Poul Eriks lange virke som både jæger, avler, prøvemand og markprøvedommer.

Foruden alle ovennævnte kvaliteter er Poul Erik ikke mindst en god kammerat og ven som man altid ved hvor man har. Det værdsætter vi meget.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen Poul Erik !

Kristian og Ásgeir


Arkiver