Nordisk landskamp i Norge 7-8/10 2006

Fire medlemmer af DGSK var i dagene 7-8/10 til nordisk landskamp på Kongsvold ”Dovrefjell”  i Norge.

et danske hold bestod af Nymarkens Jingo v. Michael Strømberg, Eken v. Flemming Nielsen,
Ronja v. Søren Thygesen og Nymarkens Juno v. Henrik G. Christensen.

Fredag aftenen før landskampen blev vi alle orienteret om reglerne og pointskalaen vi ville blive bedømt efter.

Lørdag var der opråb kl. 8.00 og afgang til terrænet. Vi havde desværre ikke vejret med os. Den stod på finregn, tåge og lavtliggende skyer, som også skulle vise sig at give meget vanskelige forhold for hundene.

Det danske landshold i fjeldet, og som sagt"Vi havde desværre ikke vejret med os"

Der var ikke fugl i den første runde og det blev også hurtigt klart for os at vores hunde ikke gik stort nok og som det så pænt blev sagt ” de er alt for veldresserede ”.

Der blev først set lidt fugle efter frokost og det lykkedes først i næstsidste slip at få en fugltagning af en dreven 9 år gammel svensk hund, som dermed blev prøvens bedste hund og den øgede dermed svenskernes forspring så de også vandt landskampen.Norge blev nr. 2, Finland nr. 3 og vi blev en flot 4. vinder 😉

De tre bedste hunde

Michael overrækker pokalen for prøvens bedste hund, skænket af DGSK. På billedet ses hundeførerne for de tre bedste hunde

Søndag var der lagt op til jagt / træning i fjeldet. Det blev kun til træning for man havde ikke kunnet opnå tilladelse til at fælde fugl. Søren og Henrik fik en meget flot dag i fjeldet med høj sol mange ryper og flere gode situationer, med et par hunde som havde vænnet sig til terrænet og som gik meget større end dagen før.

Vi fik også krydret dagens oplevelser med at se elge og sidst på dagen kom en ung kongeørn svævende over os. Flemming og Michael tog videre søndag morgen for at gå på jagt i den følgende uge.

En stor tak til vores Norske værter for et flot arrangement og en stor oplevelse.

Konklusion: Hvis vi fra DK skal kunne gøre os gældende på fjeldprøver er det nødvendigt at have mindst et par træningsdage inden prøven, så hundene kan vænne sig til terrænet og de stort vider. For kommende deltagere i landskampen vil vi opfordre til at man tager på jagt inden prøven, hvis ikke der kommer en indbydelse med mulighed for træning inden landskampen.

Henrik Gejl Christensen