Lidt om hovedprøven 2009.

Vores hovedprøve ved Saltum vil klart gå over i historien som en af de bedre, specielt hvad angår det sociale sammenhold og den sportslige indstilling.Det at vi alle kan bo samme sted, eller i hvert fald i gåafstand til standkvarteret er en vigtig ting. Desværre er det ikke alle steder i landet det er fysisk muligt. Når man nu er Jyde kan man heller ikke lade være at glæde sig over de dejligt lave priser på både ophold og bespisning. Og så var betjeningen tilligemed venlig.

Vores prøveledelse havde sammen med vore terrængivere lavet et kæmpe stykke arbejde for at få alt til at klappe.

Vi blev dømt at et hold af "positive" dommere, som gjorde hvad de kunne, inden for reglerne naturligvis, for at præmiere vore hunde og vi blev ført rundt i terrænerne af nogle af landets dygtigste terrænledere.

På nogle hold var der naturligvis flere fugle end på andre, men sådan vil det altid være, intet kan forudsiges med 100% sikkerhed, det ved og accepterer vi alle.  Bedre hovedprøve kan vi simpelthen ikke forlange. Tak til Ásgeir og Kristian for det store arbejde.

Vores afslutning med vinderklassen på Borupgård kunne heller ikke have været bedre, mange, også de der ikke selv stillede, havde valgt at blive til afslutningen, tusind tak skal i have, det betyder meget, ikke mindst for de der fortjener at blive hyldet.

Vi havde for første gang i gennem flere år, valgt at invitere 2 udenlandske dommere, Tom Øygard og Thore Larsson til at dømme og de vandt begge megen sympati for deres behagelige måde at være på og ofte humoristiske indgangsvinkel til dommerhvervet. Det vil være en gevinst hvis vi til stadighed kan udvikle samarbejdet med vore broderlande.

Hyggeligt var det også at formanden for den finske Gordon Setter Klub Harri Heino deltog i vores prøve.

I kvalitetsklasserne havde vi 33 præmieringer, en præmieringsprocent på rundt regnet 30. I sig selv udmærket, men jeg indrømmer gerne, med de senere års mange gode UK hunde, at jeg havde sat næsen op efter flere nye vinderklasse hunde, 3 X 1. ÅK er totalt i underkanten, specielt når de 3 i forvejen var VK hunde, men lad os se hvad resten af foråret byder på.

Økonomien vedr. hovedprøven ser heller ikke værst ud, idet prøveledelsen oplyser at det tyder på et overskud i størrelsesordenen kr. 13 – 14.000, flot når man tænker på at det er uden udstillingsindtægter, som først kommer til klubdagen den 15. / 16. august i det sønderjyske.

Klubdagen er i øvrigt det æste store arrangement vi sammen skal støtte op omkring og jeg håber det nu er klart for de fleste, at det simpelthen er et must at udstille deres Gordon Setter denne weekend. Uanset hvor køn man mener ens hund er, vil det være godt for racen at få et fingerpeg om, hvor vi står eksteriørmæssigt i en bredere forstand.

Alle der har taget billeder bedes indsende til vores webmaster så vi kan lave et galleri fra hovedprøven.

Med ønsket om et fortsat godt forår og en god sommer,

 

Anton Dahl