God jul og godt nytår!

  • -

God jul og godt nytår!

Det er tid at kigge lidt tilbage og skue lidt ud i fremtiden. Hvad har vi opnået, og hvad kan vi forvente af det nye år?

Her midt i jagtsæsonen hvor prøverne stort set er forbi må vi konstatere, at det er ganske få hunde, der leverer de store resultater. Derby vinderen fra sidste år – Åens Prisca slog til igen til Danmarksmesterskabet, og blev en flot 2. vinder – slået på målstregen af Dansk Pointerklubs formand og hans velgående hund Fugledes Ultra. Tillykke til samtlige 6 placerede hunde på DM! Troldmarkens Jill-Sif v/Anton Dahl placerede sig som 6. vinder på forårsmesterskaberne, og har i efteråret opnået en 1. pr. BRKL. Også Østjyllands Chilli v/Martin Larsen opnåede 1. og 2.  pr. BRKL og placerede sig senere som 2. vinder på DGSK Int. efterårsvinderklasse på Falster. 1. vinderen på denne prøve blev Nakkehages BZ Orkan v/ Peter Eliasen, som dermed opnåede titlen Dansk Brugschampion. Åens Hr. Whitefoot v/Erik Petersen opnåede 1. og 2. pr. BRKL, samt en fin placering på Fællesvinderklasserne og kvalificerede sig til dermed til DM – efter at have været blevet 3. vinder på DGSK vinderprøve. Nakkehages BZ Solveig v/Anne Eliasen opnåede også 1.pr. BRKL og blev 4. vinder på vores egen vinderklasse. På udstillingssiden har Nakkehages Bd Tilde med sit tredje Vet. CERT opnået titlen Veteran Champion. Tilde er desuden Dansk og Svensk Eksteriør Champion.

Som sagt, er vi midt i jagtsæsonen, skuddene gjalder og fuglene falder. Forhåbentlig får I alle del i den glæde, det er at gå med en Gordon Setter på en stubmark eller roemark, velbesat med fugle. Her får Gordon Setteren vist, hvad den kan, finde fugle, tage stand og apportere.

Alle der går med Gordon Setter ved, hvilken fantastisk hund vi har, og vi har et rigtig godt fællesskab både til træning i diverse dicipliner, på udstillinger og markprøver. Det er både sjovt, lærerigt, og sundt. Vi håber at se endnu flere hundeførere i det nye år, så vi sammen kan gøre Gordon Setteren endnu mere udbredt, og vise hvilken fantastisk hund den er. Hvem ved, måske er både du og din hund en usleben diamant, der med lidt hjælp kan komme med flotte resultater på de kommende prøver.

Det er derfor utrolig vigtigt, at der støttes op om alle de aktiviteter som klubben og dens frivillige arrangerer, så som vintertræning på mark, ro i opfløj, standtræning, apportering, markprøver med videre. Vi har vel aldrig haft flere aktiviteter i klubben end i disse år.

Det at gå på jagt med en stående hund har ændret sig meget de sidste 25-30 år. Landbruget har ændret driften, og de marker, hvor der ligger mange agerhønseflokke er der langt imellem. Men der er grøde i landbruget. Spørg din jagtudlejer, om du ikke kan få lov til at lave fodermarker i skel og hjørner, så både du og hunden kan få en større jagtoplevelse. De fleste landmænd kan også godt lide at se vildtet trives på deres marker.

Til slut vil vi ønske alle præmierede hunde og deres førere tillykke med de opnåede resultater gennem året, og samtidig rette en stor tak til alle de medlemmer i klubben, som i årets løb har udført et stort, frivilligt arbejde for fællesskabet. Uden jer, ingen klub!

Glædelig jul og godt nytår til alle!

DGSK Bestyrelse


Arkiver