Fra efterårsvinderklassen 2018

  • -

Fra efterårsvinderklassen 2018

DGSK’s internationale efterårsvinderklasse blev afviklet på meget velegnede terræner ved Hejnsvig lørdag den 29/9/2018. I alt var 16 ekvipager mødt frem til start, som under ”live” lodtrækning på nettet var af prøveleder Anton Dahl fordelt på to hold. Disse drog i felten med dommerne Kristian Frøkjær som ordførende og Robert Paulsen samt skytter og terrænleder Allan Højrup. Der var fin fugletilgang på begge formiddagsterrænerne og alle hunde havde en eller flere chancer for at gøre god figur til eftermiddagens andet heat. Men som bekendt skal der mere til end en fugl på terrænet for at gøre sig gældende over middag. På hold 2 hvor jeg gik, lagde Åens Hr.Whitefoot og Erik Petersen hårdt ud med en rigtig fin fugletagning i roerne, fuglen sættes og godt fulgt op af Whitefoot rejses den, der er komplet ro i opflugt og skud og der udvises god apport. Niveauet er sat og i næste slip kører Nakkehages Orkan og Peter direkte op til den næste fasan, som rejses med en diskret kommando og efterfølgende promte rejsning af Orkan  – men en knaldapport gør jo altid lidt ved helhedsindtrykket. Efterhånden som formiddagen skrider frem begynder fejlene hos os andre at træde frem og vores chancer svinder lige så stille ud i horisonten – dog klarer Lilleskogens Wayne at udpege præcist og rejser en flok agerhøns ved gærde, hvor der skydes forbi. Senere udviser Wayne god apport.

Dommer Robert Paulsen, med skytte og terrænleder Allan Højrup samt skytte hvis navn ikker er kendt lige i skrivende stund

I et af de sidste slip på vores hold sætter Orkan sin fugletagning over styr med en prelletur i sidste øjeblik og der med havde dommer Robert Paulsen umiddelbart to hunde med over middag Wayne og Whitefoot.

Vi mødtes til frokost på standkvarteret til en omgang stegt flæsk med persillesovs og små kogte kartofler. Alle tre dele ad libitum… hvilket betød for nogle at turen i terrænet over middag blev lidt tung. Kosten blev indtaget mens dommerne voterede og det viste sig at på hold 1 som var dømt af ordførende dommer Kristian Frøkjær var der skudt over tre hunde som kunne komme med over middag; her havde meget hurtige apporter også drillet for to af hundene, Øens Apollo og Vajskærs Balic, mens bl.a. en ikke alt for villig rejsning kostede på bundlinjen for Åens Hot Beauty…

Idet der kun blev medtaget hunde med fugletagning så opstillingen til 2. heat således ud – og rangeret således:

Åens Whitefoot v/Erik Petersen 1B
Øens Apollo v/Poul Erik Dahl 2B
Lilleskogens Wayne v/Søren Brøndum Thygesen 2 B
Vajskærs Balic v/Henriette Clemmesen 2B
Åens Hot Beauty v/Bjarke Farsinsen 2B

Præstationerne i andet heat rykkede lidt om på rangeringen og til matchningen kom hundene i denne rækkefølge: Whitefoot, Wayne, Balic, Apollo og Beauty. Efter en spændende matchning kunne dommerne løfte sløret for følgende resultat på årets efterårsvinderklasse.

1.Vinder Lilleskogens Wayne v/Søren Brøndum Thygesen
2.Vinder Åens Whitefoot v/Erik Petersen
3.Vinder Øens Apollo v/Poul Erik Dahl 2B
4.Vinder Vajskærs Balic v/Henriette Clemmesen 2B
5.Vinder Åens Hot Beauty v/Bjarke Farsinsen 2B

Her vinderne på DGSK’s efterårsvinderklasse med dommerne i baggrunden

Med placeringerne som 1. og 2. vinder kunne Wayne og Whitefoot fejre opnåelsen af den eftertragtede titel Dansk Jagtchampion – og samtidig sætte dagen af den 14. oktober for at deltage på årets fornemmeste prøve DJU’s Danmarksmesterskab som udtaget på DGSK’s efterårsvinderklasse.

To nye Danske Jagtchampions; Lilleskogens Wayne og Åens hr. Whitefoot

Dermed var vinderklassen over for i år og efter at prøveleder Anton Dahl havde takket både skytter og i særdeleshed terrængiver Allan Højrup for en velafviklet dag i marken og dommerne for deres gode indsats kunne klubben overrække Anton en lille erkendtlighed for det store arbejde han havde lagt i denne præstigefulde prøve.

På DGSK’s vegne vil jeg gerne tilslutte mig prøvelederens tak til de frivillige for deres store indsats for at gøre denne prøve så god som den var. Tak til hundefoderfirmaet Prof Dog som endnu engang havde sponsoreret foderpræmier til samtlige placerede!

Hjertelig tillykke til de placerede og i særdeleshed til lykke til Wayne v/Søren og Whitefoot v/Erik med jagtchampionaterne og afslutningsvis vil jeg gerne takke alle deltagere og tilskuere for en dejlig og til tider festlig dag på de mange og vildtrige terrænner ved Hejnsvig!

Ásgeir Páll Júlíusson,
Formand DGSK

 

Nedenunder et galleri med et par billeder fra vinderklassen  – fortrinsvis mens der ventes på dommerne…


Arkiver