En rigtig god weekend i Rødhus!

  • -

En rigtig god weekend i Rødhus!

Weekenden den 3.-5. august holdt vi i DGSK vores traditonsrige familieweekend – denne gang ved yderst velegnedene terræner ved Rødhus Klit i Nordjylland. Traditionen med DGSK’s familie weekend strækker sig mange år tilbage. For tre år siden tilsluttede Dansk Irsk Setter Klub sig og i år var Engelsksetterklubben også med til Klubweekend. Et par enkelte pointerfolk ærede os ved deres nærvær også! Det var en rigtig hyggelig weekend med masser af muligheder for at lære hinanden at kende på tværs af racer i en hyggelig og afslappet atmosfære.

Den generelle tilslutning til klubweekenden kan vi ikke klage over, om end vi fra DGSK’s side sagtens kunne have ønsket os at se flere Gordon setter folk! Der blev afholdt to gode apporteringsprøver – hvor flere hunde bestod deres første prøve – og en udstilling med 14 gordon settere, 7 irske settere og 18 engelske settere. Vi var ca 65 personer til en meget hyggelig festmiddag lørdag aften.

“Hund og barn” var en stor succes – både hos deltagerne og de voksne

Weekendens program var skåret over samme læst som i tidligere år men tvunget af uheldige omstændigheder med afbud fra udstillingsdommer i 11 time måtte vi flytte udstillingen til om søndagen. Ny dato samt dommerskift med så kort varsel har givetvis ført til at nogle ikke kunne deltage og det beklager vi naturligvis. Men der er ikke noget så skidt at det ikke er godt for noget – og med udstilling om søndagen havde vi rigelig tid til apporteringsprøver lørdag, familiehygge på tværs af racer, træning af ro i opfløj, en tur på stranden og ikke mindst ”Hund og barn”.

Det er et helt nyt indslag i weekendens program hvor næste generation fik prøvet kræfter med udstillingsringen under kyndig vejledning af Jane Mortensen. Indslaget var en stor succes både hos børn og voksne – og mon ikke det er kommet for at blive i denne sammenhæng.

Troldmarkens Ilova ved Lene Knuth blev ved med at præstere i top på apporteringsbanerne. Han var den eneste Gordon setter med 30 point og blev dermed klubmester 2018 uden yderligere konkurrence. Rent faktisk var Ilova den eneste hund på dagen med maximum point – og kunne dermed kåres som den bedste hund uanset race.

Søndag startede med morgenmad i teltet og klokken 9 startede udstillingen hvor alle tre racer blev bedømt.

Vejret var med os hele weekenden – og skal man beklage sig over noget skulle det lige være de høje temperature til udstillingen…

Som nævnt stod vi så at sige med skægget i postkassen mht. til udstillingsdommer kort før klubweekenden. Efter en hel del søgen fandt vi Erling Kjær Jeppesen som sprang til uden tøven og hjalp os på bedste vis. Vi skylder ham – samt ringpersonale og sekretær Philip og Anne Boelsgaard –  en stor tak for en yderst kompetent afvikling af udstillingen for alle tre racer. Ilova var ikke helt færdig med pokalerne idet han på vores del af udstillingen blev Bedst i racen. Der var igen ingen konkurrent da ingen tæve opnåede det påkrævede Certifikat til at deltage i konkurrencen. Ilova er fuldcertet og certifikatet kunne dermed gå til Scott Av Rastarkalv før af Ole Frank. ReserveCert går til Åens Sivert.

Alle resultater kan ses på hundeweb.

Som sagt var vores standkvarter ved Rødhus Klit Camping – og selv for en sjællænder med knap 5 timers køretid var stedet turen værd. Værtsparret Lisbet og Jens gav superservice og hjalp beredvilligt med alt hvad vi måtte stå og mangle.

Forplejningen lod ikke meget tilbage at ønske

Forplejningen var rigtig god – velsmagende og god mad til rimelige priser. Robert havde sørget for at vi endnu en gang kunne tilbyde drikkevarer til sønderjydske priser. Hytterne på campingpladsen var gode og mens vi hyggede i festteltet kunne ungerne gøre campingpladsen usikker på hoppeborgen og de legepladser der var fordelt over pladsen. Det eneste vi måtte køre lidt efter var vandhullet – men det er der ikke noget at sige til med de vejrforhold vi har for tiden i landet. Flere hvis ikke alle benyttede sig af nærheden med vesthavet til at tage en tur på stranden med hundene og tage dukkert i det salte vand.

Tak til vores sponsor Profdog som ud over foderpræmier til alle udstillede hunde sendte store sække hundefoder til alle racers BIR og BIM – samt præmier til alle børn der stillede op til “Hund og barn”. Ole Frank var prøveleder og koordinator på de mange opgaver der skal løses i sådan en begivenhed – en opgave Ole løste med bravour. Christina Bak sørgede for at udstillingen gik som smurt. Kæmpe stor tak til dem begge! Og sidst men ikke mindst – tak til alle deltagerne som med godt humør og imødekommenhed gjorde denne weekend så vellykket som den blev. Nedenunder er der lidt billeder fra dagene taget af Peter Thorup og Heidi Nørgaard Jensen.

På DGSK’s vegne
Ásgeir Páll Júlíusson

 

Billeder fra Klubweekenden taget af Peter Thorup og Heidi Nørgaard Jensen

 


Arkiver