DGSK’s Sølvfløjte nummer 6 tildelt Poul Erik Dahl

Motivation for tildeling af sølvfløjten til Poul Erik Dahl 2022

Sølvfløjten uddeles kun sjældent og kun til personer som virkeligt har gjort sig fortjent til den. Vi havde planlagt at uddele fløjte nummer 6 sidste år, men vi valgte at udsætte det pga. af udfordringerne med covid 19 og det forholdsvis begrænsede antal deltagere på den seneste generalforsamling.

Modtageren af fløjte nummer 6 har nok større indvirkning på folk end han selv er klar over. Han er skarp i sin analyse og rammer ofte rigtigt. Han er kortfattet og klar i sin retorik. Når han siger noget så lytter man!

Han er vellidt og respekteret i alle hjørner af hundesporten. Når du som ny hundefører møder ham, mærker du straks en oprigtig interesse fra hans side, men du føler også, at du lige bliver set an på den gode måde.

Han har haft Gordon Settere i 36 år og han har altid haft den grundholdning, at en Gordon Setter først og fremmest er en jagthund. Han har ført sine hunde på utallige markprøver og et par udstillinger, er det da også blevet til.

Han holder meget af at vinde, men selv når det ikke er lykkedes, bevarer han sin rolige facon og har som regel en sindig bemærkning til situationen. For nogle år siden ville han så kigge ud i luften og tage et ekstra langt drag i en sirligt stoppet pipe. Han kigger stadig ud i luften, men nu nøjes han med at drømme om pipen.

Han har selv opdrættet et par kuld. Han er med i Kennel Østjylland, der har opdrættet hunde af et meget stort format. Kennel Østjylland har haft modet til at gå nye veje og tage kampen op med de lidt lettere Engelske og Irske settere. Det er lykkedes ret godt for dem.

Han har plejet racens interesser i Derbyudvalget siden 2007. En post han fortsat passer på bedste vis. Efter at være trådt ud af bestyrelsen sidste år, har han stillet sine kræfter til rådighed i jubilæumsudvalget.

For 10 år siden blev han markprøvedommer og har siden dømt utallige prøver for de engelske stående jagthunde. Han har siddet i bestyrelsen for Dansk Gordon Setter klub fra 2002 til 2021, hvor han har løst en række forskellige opgaver. Hans enormt gode hukommelse kombineret med hans interesse gør ham til et omvandrende klubleksikon. Spørg ham om en pokal, og han kan huske hvem, der har haft den og hvornår.

Han har med andre ord præsenteret Gordon Setteren på fornemmeste vis.

Jeg har personligt nydt hvert et minut jeg har haft i selskab med ham. Han har været en støtte at læne sig op ad. Han har givet sparring, og man er aldrig i tvivl om hvor man har ham. Det er ikke sikkert han giver sin mening til kende, men spørger du ham, får du den – uden indpakning!