Min første hovedprøve som ny hundefører!

Jeg er blevet spurgt, om jeg kunne tænke mig at sætte ord på den forgangne weekend. Selvfølgelig vil jeg gerne det. Det burde alle prøve, som er markprøveinteresserede.

Godt med sommerfugle i maven, ankom Monty og jeg fredag d. 27/3.09. til Saltum. Jeg havde en god fornemmelse, da vi jo havde trænet godt i ugerne op til prøven.

Monty er jo en unghund med mod på livet, så alt kan ske, specielt når der er andre hunde og mor Mette har godt med nerver på. Nerverne forsvandt dog næsten helt, da vi var kommet i marken og havde haft vores første slip.

Dommer og hundeførere var søde og hjælpsomme, og jeg følte mig godt tilpas i deres selskab. Når vi ikke var i slip, gik jeg og sludrede med de andre på holdet.

Lige den her dag, (fredag) blev helt specielt for Monty og jeg, da vi fik vores første 1 præmie i unghundeklasse. Det kan ikke beskrives, det skal opleves: Alt arbejdet med hunden går pludselig op i en højere enhed.

Med 1 præmien var vi lige pludselig også med i UK Matching om lørdagen og UKK om søndagen – Sejt!Lørdagen blev meget spændende, da Monty endte med at være med i finaleslippet. Vi blev nr. 2 og set i bakspejlet, som ny fører mod garvede hundeførere er jeg ganske godt tilfreds.

Flere af dem, som jeg gik imod var jo enten selv dommere eller havde gået med hund i en menneskealder (så ja, lidt nerver var der da).

Festmiddagen om lørdagen blev også en aften jeg vil huske, da vi foruden vores 1 præmieglas også fik pokal for bedste unge hanhund samt talentpokal, som ny hundefører. Forøvrigt en herlig aften med god stemning og godt humør over hele linien.

Søndagen i UKK var da også vildt spændende.

Da jeg ikke havde nået at sætte mig ordentlig ind i reglerne, spurgte jeg hele tiden nogle af de andre til råds.

Det kan jo gå meget stærkt lige pludselig, opdagede jeg. Dommeren var her også sød og flink til at forklare en ekstra gang.

Det er så utroligt meget vi to har oplevet sammen i denne weekend, at overgangen til hverdagen er helt mærkelig. Monty kigger på mig hver dag ligesom han vil sige: Skal vi ikke snart til hovedprøve???

Jo, vi fortsætter træningen – selvfølgelig, så vi forhåbentlig kan blive klar til efteråret, hvor det jo så er i åben klasse (- hare, prelle,mm.)

Hilsner til alle, ikke mindst dem, som var med til at gøre det hele meget nemmere for en ”næsten ny hundefører”.

Monty og Mette  / Læsø.