Glædelig jul og godt nytår!

 

DGSK ønsker alle en rigtig hjertelig jul og et bragende godt nytår.

En Gordon Setter vandt Jagthundederbyet, for første gang nogensinde, men også på andre måder har 2008 været et godt år.
En frivillig gruppe af danske opdrættere og hundeførere importerede, for egen regning , frossen sæd, efter den amerikanske top hanhund, Stetson (Carolina All Hat No Cattle).
D
et bliver rigtigt spændende at se hvad Stetson kan tilføre den danske Gordon Setter, men alene det at så mange opdrættere og hundeførere i målrettet fællesskab, arbejder så ihærdigt i forsøget på at avle hunde, der kan nå helt til tops indenfor jagtsporten, er unik for klubben og jeg håber, at vi fremover vil se flere af disse initiativer.

Året har også budt på landskampe med de øvrige nordiske lande og Tyskland. Ved sådanne samlinger tæller ikke kun resultatet, men ikke mindst de særdeles vigtige kontakter, der skabes over grænserne, med fokus på optimering af avlsmulighederne indenfor vor race.

På nogle af vore fineste jagtprøver, nemlig Brugsklasserne, har vore sorte settere også klaret sig rigtig godt.  Sammenligner vi med de øvrige engelske hunde og Bretonerne, opnåede vores race, i efteråret 2008, den højeste præmieringsprocent, nemlig 30,6 % , mod Engelsk Setter 27,3 %, Breton 20 %, Irsk Setter 16,7 % og Pointerne 15,8 %.  Resultatet er både udtryk for et fornemt dressurarbejde af vore hundeførere, men bestemt også at Gordon Setteren er særdeles velegnet til hønsejagt i det danske landskab.

Først vil jeg gerne takke alle vores aktive medlemmer for den store opbakning I har vist klubben, ved talrigt at møde op til vore mange aktiviteter. Jeg vil også gerne takke alle de medlemmer, der økonomisk via deres årskontingent, er med til at støtte udbredelsen af Gordon Setteren i Danmark.

En helt speciel tak skal lyde til alle de terrængivere og frivillige hjælpere, som år efter år, viser deres store velvillighed.

Også tak til alle klubberne i FJD for et rigtigt godt samarbejde, samt Danmarks Jægerforbund, Dansk Kennel Klub, og landets lokale jagtforeninger.

På vegne af Dansk Gordon Setter Klub ønsker jeg alle en rigtig dejlig jul og et godt nytår.

Anton Dahl