Skovprøve ved Skagen vundet af Lyngmosegaards Dodo

På initiativ af Ingemann Albrechtsen og Jes Krag blev der den 12. marts forsøgsvis afviklet en skovprøve for stående engelske hunde i Nordjylland, nærmere bestemt i Skagen Klitplantage. Stedet er iøvrigt ikke ukendt for Gordon Setter medlemmer idet DGSK’s efterårsvinderklasse 2005 blev afviklet på terrænerne grænsende op til de skove prøven blev afholdt i. Prøven blev bedømt af Christian Johansen, og det blev gjort med udgangspunkt i reglerne for norske skovfuglsprøver.

Der var indbudt 10 hunde til at deltage på prøven og deriblandt var Gordon Setterne Lyngmosegaards Dodo v/Kristian Thomsen og Sneppelundens Centa v/Anton Linnet.

Da en efter sigende fantastisk flot dag med fint fuglearbejde og spændende situationer var omme lå det klart at Lyngmosegaards Dodo v/ Kristian Thomsen blev placeret som vinder af prøven.

 

Lyngmosegaards Dodo i stand (se Niels Mølgårds Ovesens beskrivelse af situationen nedenunder).
Foto: Max Steiner

Niels Mølgård Ovesen har en meget fin reportage fra prøven på Pointerklubbens hjemmeside hvor han bl.a skriver om den fugletagning der bragte Dodo på sejrsskamlen: "Lyngmosegaards Dodo havde en meget stærk situation. I nogen tid var den som sunket i jorden, men det skyldtes, at den havde stand i en vindfælde. Rejste villigt, men fasanen havde salveret sig i ventetiden. Dodo kom fri af vindfælden søgte energisk, fuglen skulle være der, men den benede af sted det bedste, den havde lært, havde dog ikke taget højde for en hurtiggående gordonsetter med stil, som naglede den og rejste djærvt, det var en flot situation"

Læs hele Niels Ovesens reportage  og se flere billeder fra dagen ved et klik her .

Dodo

Lyngmosegaards Dodo sendes af sted af Kristian Thomsen. Dommer Christian Johansen i baggrunden
Foto Max Steiner 

Prøvens resultat blev:

1. Lyngmosegaards Dodo v/ Kristian Thomsen
2. Kviks Kasper (ES) v/Knud Overgaard
3. Ringlias Aura (P) v/Søren Mulvad
4. Klippeøens C Tjako (IS) v/Per Pedersen

Deltagere og tilskuere var enige om at en skovprøve er et spændende nyt indslag i vores prøveverden og det er nu op til specialklubbernes bestyrelser at se på de muligheder der er for at arbejde videre med ideen.