Nordisk Cup

Torsdag d.1.10. tog Gorm Pedersen Robert Poulsen og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg, og derfra kørte vi mod Østfæld (Ole Hallberg stødte til lidt senere) Utne Camping som samtidig var standkvarter for landskamp vinderklasse lørdag og kvalitetsklasse søndag. 

Torsdag aften var vi inviteret hjem til Anne og Tom E Øygaard til middag, sammen med dommerne Erik Fritsner og Vidar Antonsen, og det norske hold. Vi fik drøftet regler til landskampen, avl og meget mere. Dertil noget fantastisk mad og drikke. En herlig aften.

 

Fredag morgen startede vi med at skrabe isen af bilerne mens vi luftede hundene, men flot solskinsvejr varmede hurtigt luften op så vejrmessigt var det en fantastisk dag i fantastiske teræner med tilpas med fugle (agerhøns).

Til middag var der kun skudt over norske Trixie, så Norge førte med 69 point mod danske 67.

Vi holdt lunch på en dejlig høj plet med udsigt ud over marker, sø og skov i lun solskinsvejr. Dertil fik vi serveret burgere og grillpølser.

Ofte siger man at over middag er det ikke let hvad fugletagninger angår men Blacky, C-Fire, Carloo og Rana fik godkendte situatoner for Danmark, og Cassandra for Norge. D.v.s anden omgang vandt Danmark med 116 point mod Norges 69 point.

                   DK: 183 point                 Norge: 138 point

                 

Blackie          18+32=50                    Cassandra        8+32=40

Carloo            16+37=53                    Trixie               30+16=46

Rana              16+31=47                    Mira                15+11=26

Beckham        17+16=33                    Ragna             16+10=26

_____________________________________________________________

C-Fire             0+26=26 – tæller ikke    Birk                 7+0=7 – tæller ikke

Tre danske hunde lå i toppen Carloo: 53, Blackie: 50 og Rana: 47

Til aften var der hyggelig festmiddag i bålhuset på standkvarter (igen var Tom Erik ordførende kok) med kritikken fra dommerne og præmieoverrækkelse. Danmark fik holpokalen med hjem igen og Carloo blev bedste hun og vandt dermed sølvstagen. Alt ialt en flot arrangeret prøve af Norge med Tom Erik Øygård som tovholder.

Lørdag var C-Fire og Beckham på vinderklasse og Carloo i åbenklasse.

Beckham lå til sidst rangeret som nr. 4 ud af 20 hunde, men havde desværre ikke chance til fugl. Der blev kun skudt over 2 hunde og dermed kun to placeret, G.S. Trixie 1. vinder og en engelsk setter 2. vinder.

Søndag var C-Fire, Carloo, Rana og Beckham med i åbenklasse. De fleste danske hunde fik sliptid på ca. 80 min. og stod til 1. præmie men der var desværre ikke fugl i nogen af slippene.

Men alt ialt fire herlige dage i Norge med fantastiske og meget venlige imødekommende nordmænd. En særlig tak til Anne og Tom E Øygård for fantastisk mad tre aftener. Se fotos, klik her

Lorenz.