Kristian Thomsen 60 år

Kristian Thomsen, Lyngmosegaard – en af jagthundesportens og klubbens ubestridt dygtigste hundefører og dressør – bliver 60 år den 9. januar 2008.

Kristian fik sin første Gordon Setter i 1980, THOR, som han fik flere VK placeringer med, også i de fælles vinderklasser. I 1982 blev Kristian 5-vinder med THOR til Dansk Jagtforenings mesterskabsprøve. Det var da 17 år siden en Gordon Setter sidst var blevet placeret, og var noget der gav genlyd i hundesportskredse.

At samtlige Kristians hunde gennem tiden alle har opnået placeringer i vinderklasser skyldes uden tvivl hans naturlige talent for dressur. Modsat flere andre af tidernes dygtige dressører, har han aldrig kasseret en hund. Han formår simpelthen, med en nærmest magisk evne, at få det absolut bedste ud af sine hunde.

Kristian har tillige dresseret et utal af engelske hunde for andre, for en stor dels vedkommende i de norske fjelde. At opremse samtlige gode placeringer han med alle sine hunde har opnået vil fylde alt for meget, men som nogle af de vigtigste, opnåede ÅENS BRUS (efter THOR ) at blive 2. vinder på Dansk jagthunde Derby og få 1. VK med Cacit.

Den største stjerne over dem alle er uden tvivl BLACKPOINT A BLACK BOWIE født i 1989. Med BOWIE opnåede Kristian følgende fornemme titler, som hverken før eller siden er overgået en Gordon Setter (og for den sags skyld vel ikke andre hunde indenfor de engelske racer): DK BRUGSCHAMPION, INTERNATIONAL BRUGSCHAMPION, DANSK JCH og NORSK JCH.

Den internationale titel blev opnået i Norge i 1994, på kun et efterår. I øvrigt første år grænserne blev åbnet for at medbringe hund til Norge! Utallige gange siden da, har Kristian været at finde i de Norske og Svenske fjelde, enten på rype- eller skovfuglsjagt, eller som deltager på prøver – både som hundefører og som dommer.

Kristian stillede BOWIE på 9 norske markprøver og blev præmieret på dem alle, 2 X 1. ÅK – 2 X 2. ÅK – 1 X 4. VK – 1 X 2. VK – 3 X 1. VK hvoraf de 2 var med CACIT.

Senest i efteråret 2007 blev Kristian med LYNGMOSEGÅRDS EDNA 2. Vinder på DKK internationale vinderklasse ved Hjallerup.

At interessen for nye oplevelser, også de udenlandske stadig er tilstede i allerhøjeste grad, ses blandt andet af at han for et par år siden rejste til Skotland, for at prøve at jage Grouse for sine Gordon Settere. En tur han foretog sammen med hans gode ven Anton Linnet.

Dommergerningen startede i 1989, hvorefter Kristian gennem årene har dømt mange prøver, både i Danmark og ikke mindst i Norge.

Kristian har desuden ved flere lejligheder fungeret som prøveleder for DGSK, ligesom han gennem en årrække havde sæde i bestyrelsen for klubben.

Kristians hjerte er fyldt op med kærlighed til Gordon Setteren og han er en både hjælpsom og vellidt person, som alle kan søge råd hos. Men man undgår normalt ikke en mindre reprimande hvis ikke rådene bliver fulgt, ligesom Kristian lægger usvigeligt megen vægt på at ”kemien” mellem hund og ejer skal være i orden.

På Lyngmosegård – Ie og Kristians hjem – bliver der altid taget særdeles gæstfrit imod besøgende.

DGSK ønsker Kristian hjertelig tillykke med 60 års dagen og håber han får rigtig mange aktive år med sine Gordon Settere i fremtiden.