Klubwekend i det Sønderjydske

Det var med sædvanlig entusiasme og gæstfrihed at Sønderjyderne – med Karl og Tina i spidsen – tog imod DGSK’s medlemmer til klubweekend den første weekend i August.

Fredag den 4. august begyndte de første deltagere at drysse ind til den nedlagte Radiolyttestation ved Draved lidt syd for Løgumkloster. Til trods for (…eller måske på grund af…!) både tremmer for vinduerne og pigtrådshegn omkring udgjorde stationen et hyggeligt og velfungerende standkvarter med masser af plads til børn, hunde og voksne.

Lørdag morgen var det meningen at indlede weekendens program med en udstilling,

men da der desværre kun var tilmeldt tre hunde blev denne aflyst. Efter ”dauer” lagde man i stedet ud med en anerkendt apporteringsprøve – som sædvanen tro blev bedømt af Otto Brunhøj Jensen. Ti hunden var mødt frem og 90% af disse bestod prøven. Heraf følgende fem Gordon Settere:

Troldmarkens Ea vMajbritt Thomsen (24 point)

Åshøjdens Locky v/Karl Jensen  (27 point)

Troldmarkens Dias v/Karl Jensen (28 point)

Æblevangens Aqua v/John Bak  (28 point)

Storåens Cash v/Poul Erik Dahl (30 point)

Storåens Cash blev dermed prøvens bedste hund og fik skænket en ærespræmie af Uniq Hundefoder.

 

Storåens Cash v/Poul Erik Dahl med sækken trukket ind og flankeret af Prøveleder Karl Jensen og dommer Otto Brunhøj Jensen. 

 

Efter apportprøven var trykket ligesom lettet og weekenden kunne fortsætte uden den spænding der altid følger med når der er en prøve der skal overstås. Der var en hel del aktiviteter på området omkring radiostationen hvor børn og hunde kunne lege uden at skulle holdes under konstant opsyn og alt foregik i munter og hyggelig atmosfære. Der var bla.  lagt op til Jagtsti, hvor man for ”sølle 50 kroner” kunne få sat sine hunds apportfærdigheder og egen formåen med afstandsbedømmelse og lerdueskydning på prøve. Det deltagerne ikke vidste var at under festmiddagen skulle de ydmyge sig selv ved selv at berette om hvordan de enkelte poster var gået. Men det kostede til gengæld ikke ekstra! Bl.a kom der en sang fra de varme lande fra Tante Thomsen med tænderne. Den kendte æresborger i den norditalienske by San Lorenzo  hr Clemmesen fra Uge Mark vandt jagtstien med 29 point ud af 35 mulige. Skarpt forfulgt af en anden lokalkendt Hildor Knudsen med 28 point. På tredjepladsen med 27 point kom en ”delegation” fra Sjælland som valgte at gennemføre parvis med en irsksetter de lånte af en 12 årig pige.

Lørdag aften var der dækket op til godt 30 mand som sad til langt ud på aftenen og hyggede med god mad (som vist nok kaldes ”naaaaaeee” på de kanter) og forskellige slags væsker.

Dinner i Draved

Hyggelig stemming i Draved med prøvelederparret Tina og Karl i forgrunden

Under middagen blev der givet en fantastisk kritik af de hunde der var ”bestandne og de der ikke var bestandne” af den gemytlige – og stærkt sønderjyske – dommer Otto. Visse steder var der brug for assistance fra tolk, for ud over kritikken sørgede Otto for at sprede glæde ved at fortælle anekdoter i en lind strøm.

Man skal som bekendt ikke komme helt tomhændet til klubweekend, for man kan være vis på at der foregår en eller anden form for indsamling af penge til DGSK, når Karl har fingrene i planlægningen. Denne gang drejede det sig om såkalt ”Fidus-Lotto”.  Da afviklingen af Lottoet blev overgivet til Karls døtre med Christina i førersædet og hun fortalte at der var gevinst hver gang og flotte præmier var der snart kø ved Lottoet. De første to der købte adgang til at kaste en bold over et tæppe og forsøge at ramme en tallerken på den anden side, vendte til bage med en øl som gevinst. Taget i betragtning at hvert kast kostede 20 kroner (og en øl en femmer) må man sige at klubbens økonomiske fremtid synes at være sikret hvis vi kan fastholde de unge menneskers interesse for den sorte setter…! Retfærdigvis skal der siges at præmierne blev større hen ad vejen.

Aftenens foreløbige højdepunkt indfandt sig ved halv ti tiden, da der fremkom et forslag om at deltagerne samledes på en nærliggende mark for at udkæmpe en dyst som bestod i at finde ud af hvem der kunne kaste et stykke fodtøj længst væk.

Ikke forbavsende var det den vestjydske Gorm Pedersen der løb af med titlen Årets Støvlekaster med et kast på godt og vel 25 meter. Det var en venstre støvle str. 45. Alle var dog enige om at Frits Petersen havde den bedste stil af deltagerne, med den fremskudte bringe i ”kast-øjeblikket”.

 Bedste stil


Frits Petersen – bedste stil ved Støvlekastkonkurrencen 2006
 
Mætte af sjov og spas, mad og drikke luskede folk ligeså stille i seng en gang efter midnat. Hvis nogen havde håbet på fredfyldt og stille nat, måtte de samme tro om igen. Midt om natten kom der et Luciaoptog til Draved, og samtlige sovepladser blev besøgt og alle klubweekendens deltagere blev fundet og sunget for. Flere mente dagen efter at der måtte være engle i området – så smukt lød det.
 Lucia
Stemningsbillede fra det uventede Luciaoptog 

Traktementet fortsatte dagen efter da det store gang dauer blev stillet op igen og de morgenduelige kastede sig over et ægte søndejydsk morgenbord. Mens grovbollerne og rundstykkerne blev fortæret som om man fik betaling for det, bemærkede man at Luciabruden ikke var mødt frem. Hævnens time var kommet og under stor ståhej blev ”hun” vækket og det var ikke nogen skønsang. Det gik lidt ud over familien men de tog det med et smil.

Efter frokost tog en del en tur på skydebanen – og bl.a. at genopfriske et par skydestillinger fra sidste år – og andre vendte næsen hjem efter en hyggelig og god weekend med hundevenner.

Tak til sønderjyderne – vi ses næste år!