Indlæg fra før 2003 ; 6/5/02-01/09/2002

Indlæg fra før 2003 – afsnit 2

01. sept. 2002

DGSK’s derbyforprøve, Tybrind 31. august 2002

Første GS, første prøve og 1. vinder

Det var med en tåre i øjenkrogen, siden en bredt smilende og beværtende med (mindst) en omgang øl og vand til alle, Peter Rafaelsen der lørdag den 31. august 2002 kunne modtage velfortjent hyldest fra de øvrige deltagere, og dommere Allan Olesen og Niels Erik Krüger (ordf.), som 1. vinder sammen med Pennehavens Buffas ved Dansk Gordon Setter Klubs derbyforprøve 2002.
Prøveleder Ole Pedersen og hans hjælpere havde skaffet nærmest perfekte rammer for derbyforprøven ved Tybrind på Vestfyn: Smukke velbeliggende terræner, pænt med fugle, især fasaner, og kun få harer og rådyr – hertil kom frisk vind og en byge i ny og næ.
Buffas og Peter Rafaelsen lagde grunden til den flotte præstation foran de øvrige 15 deltagende gordon setter ekvipager med en godt veldækkende søg og en perfekt fugletagning før middag. I finalen mod Troldmarkens Dacapo v/Hans Henning Dellgren satte Buffas tingene på plads med yderligere en fugletagning.
Med placeringen har Peter og Buffas gjort deres éntre i GS-verdenen med manér – det er Peters første Gordon Setter og ekvipagens første markprøve. Tillykke.
Flere af de øvrige deltagende hunde viste gode takter, og formentlig kun uheld betød at der ikke var flere med prædikatet vindere på podiet. Det lover godt for de kommende år.
Se rangeringen af de placerede hunde på resultatsiden.

/ntb

29/08/2002

Nyt Layout på DGSK’s hjemmeside

Vi lancerer nu nyt layout på vor hjemmeside. Yderligere om hjemmesidens opbygning, intentioner med denmv. kan læses ved at følge denne link.

28. august

Allan Olesen dømmer DGSK’s Forderby sammen med Niels Erik Krüger (ordf.)

Der er i år i alt 18 hunde tilmeldt DGSK’s forderby som finder sted her i weekenden ved Tybrind på Fyn. Vi har derfor fået dommeraspirant Allan Olesen til at supplere den ordførende Niels Erik Krüger om formiddagen. Har man lyst til at komme og se på prøven kan evt. tilskuere læse mere om tid og sted ved at klikke her.

13. august

FJD orienterer om aflysninger af prøver.

DGSK har fra FJD modtaget et notat til orientering om hvad Dansk Jagthunde Udvalg har besluttet på grund af Fødevaredirektoratets forbud mod transport af fjerkræ i hele landet. Notatet kan læses ved at klikke her.
Den 8. august 2002 besluttede FJD´s bestyrelse at aflyse de markprøver, der skulle have fundet sted i de af Fødevaredirektoratet udpegede overvågningszoner, som er oprettet for at standse fjerkræsygdommen Newcastle disease. Det drejer sig om de sydjyske prøver ved Gabøl og Bramming.
På FJD’s hjemmeside findes en oversigt over de prøver i FJD’s regi der bliver afholdt og de der bliver aflyst. Denne oversigt kan ses ved at klikke her.

/ápj

6. august

DGSK´S efterårs vinderklasse  lørdag d. 28 september 2002

Se [Aktiviteter]

5. august

Dommerændring på DGSK’s forderby
Allan Diederichsen har desværre måtte melde afbud til at dømme DGSK’s forderby. Niels Erik Krüger bliver derfor ordførende dommer, og der arbejdes i øjeblikket på at finde en ny dommer. Nærmere oplysninger følger senere her på siden. Yderligere oplysninger om DGSK’s forderby kan ses ved at klikke her.

/ápj

1. august

DJ aflyser markprøver syd for Limfjorden

På grund af situationen omkring  Newcastle Disease annoncerer Danmarks Jægerforbund følgende på sin hjemmeside d. 31/7/2002:  Det er derfor  [pga. smittefare red.] besluttet, at alle Jægerforbundets hundeprøver i området syd for Limfjorden og vest for Lillebælt aflyses øjeblikkeligt. Endvidere pålægges vores prøveledere i de øvrige landsdele at afvise tilmeldte hunde fra denne del af Jylland!
Yderligere har DJ valgt at aflyse alle apporteringsprøver i hele landet!

Læs mere om disse aflysninger på DJ’s hjemmeside ved at klikke  her.

/ápj
29. juli

Marktræning på Sjælland

Se under [Aktiviteter]

/ápj

25. juli

Hundetræning

Mangler du træningsmuligheder, så tilbyder Flemming Østergaard at arrangere træningsture i små hold i aug-sept. på terræner med god fuglebestand. Alle er velkomne, og prisen er 250 kr. pr. tur. Der er fugle for pengene. Træningsturene aftales med de enkelte deltagere. Kontakt Flemming Østergaard på mail@storaaens.dk eller tlf.: 9747 2493

DGSK gør  iøvrigt opmærksom på, at medlemmerne ALTID kan kontakte DGSK-aktivitets medlemmer som ligeledes står til disposition mht. til træningsture, apporttræning osv. Disse personer kan kontaktes året rundt og har de ikke egne arealer til rådighed, kan de muligvis formidle kontakten for dig!

/ápj

10. juli

Klubweekend 2002

Velbesøgt og med god underholdning

DGSK’s klubweekend, der i år blev afviklet i det sønderjyske i dagene 5. – 7. juli som et samlet arrangement for øst og vest, blev begavet med nedbør om natten, tørvejr om dagen – til glæde for de flere end 50 deltagere. Ikke overraskende måske, for klubweekenden beskrives som i det hele taget velarrangeret, og der faldt mange roser til prøveleder Karl Jensen og hans trofaste skare af hjælpere.

Jagtsti mm.
Udover udstilling, DJU apporteringsprøve og den autoriserede udvidede apporteringsprøve bød weekenden også på jagtsti, ubeskedent vundet af prøvelederen, apport på tid, hvor Kenneth Madsen med Wedellsborgs A. Theis blev bedst foran – igen – prøveleder Karl Jensen med Åens QX. Hertil kom søndagens skydning til bagduer med efterfølgende apport af et stk. død due.
Udover godt til ganen forlyder det, at nætterne bød på sagn, myter og vittigheder fortalt af veloplagte dommere og deltagere – og en formand på harmonika.

Nimbus blev BIR
Højttoftegaards H Nimbus, ejet af Aksel Nielsen, og på dagen holdt i hånd af Karl Jensen fortsatte de smukke takter fra FJD-udstillingen, idet Nimbus fik 1.p. brkl. 1.V. CK Cert og BIR på udstillingen lørdag. Her havde dommer Marianne Weichenfeldt, bistået af ringsekretær Trine Nielsen i alt 13 hunde til bedømmelse. Åens Daffy/Bjarne Kleis blev BIM, og blev ligeledes tildelt Cert.

Karl Jensen med Højtoftegårds H Nimbus BIR, Dommer Marianne Weichefeldt,
Ringsekretær Trine Nielsen og Bjarne Kleis med Åens Daffy BIM .

M. Junior Junge blev bedste unge apportør
DJU’s autoriserede apporteringsprøve blev bedømt af Just Mikkelsen og Otto B. Jensen. I alt 15 ekvipager startede heraf tre unghunde. En unghund bestod, Åens M. Junior Junge /Kenneth Madsen med 29. point. I alt syv af hundene over to år bestod. I toppen var der med 30 point for begge pointlighed mellem Åens Heiko/Morten Holm og Åens Leica/Bent Simonsen. Efter match trak Heiko, der er født 21. november 1999, det længste strå.

Luffe bedst i den udvidede
I alt seks ekvipager startede på den svære udvidede appoteringsprøve. Fire opnåede 1. præmie og med 82 point tog Åens X-tra Luffe/Erik Petersen 1. pladsen.

/ntb

Resultater fra Klubweekend såvel udstilling som apporteringsprøver ->Se menupunktet Resultater

30. juni

Derbyforprøve ved Tybrind på Fyn, den 31. august.

I år bliver DGSK’s derbyforprøve holdt ved Tybrind på Fyn. På Derbyforprøven kan deltage hunde som opfylder startbetingelserne til Dansk Jagthunde Derby, nemlig at de må højst fylde to år i indeværende kalender år.

Som dommere var inviteret Allan Diederichsen (ordf.) Niels Erik Krüger. Diederichsen har meldt afbud, og nu er Niels Erik Krüger ordførende og Allan Olesen har med kort varsel med glæde givet tilsagn om at være dommer på hold 2

Mødested:        “Jagthuset”, Sandmarksvej 5, 5592 Ejby, Fyn, kl.8.00
Startgebyr:         Kr. 150,-  som sendes sammen med tilmeldingsblanket til
Ásgeir Páll Júlíusson, Øvej 17, Allindemagle Ø, 4100 Ringsted
senest 20. august.
Anmeldelses blanketten kan hentes ved at klikke på det ønskede format nedenunder:

Anmeldelsesblanket på Word-format
Anmeldelsesblanket på PDF-format

Kørselsvejledning:

Drej ved motorvejs afkørsel Nr. Åby – kør ad Assensvej  mod Assens.
Ca. 6 km fremme ligger der et gult langhus ved Tybrind skiltet.
Dette er “Jagthuset”, Sandmarksvej 5.

Der vil være morgenkaffe fra kl. 8.00.

På DGSK vegne
Prøveleder Ole Pedersen (64 42 35 90)

ÁPJ

25. juni

Anmeldelsesfrist til udstilling og apportprøve forlænget

Som følge af de dommerproblemer vi har haft i forbindelse med udstilling og apportprøve til klubweekend 5.-7. juli i Sønderjylland  er anmeldelsesfristen til begge dele forlænget til d. mandag d. 1. juli.
Anmeldelse skal som tidligere annonceret ske til Karl Jensen, Løgumkloster..

ÁPJ

23. juni

Marianne Weichenfeld dømmer udstillingen på Klubweekend 5.-7. juli i Sønderjylland

Det har været besværligt at finde dommer til udstillingen på klubweekenden i Sønderjylland i juli. Men nu er tingene endelig  faldet på plads og Marianne Weichenfeld har givet tilsagn om at hun kommer og dømmer vore hunde.
Det vil fremgå af det kommende nummer af Klubbladet at Erik Petersen skulle dømme udstillingen. Erik havde pga. af vore besværligheder med at finde dommer indvilliget i at dømme udstillingen, dog med det forbehold at kunne der findes en anden dommer var han helst fri, eftersom man helst ikke skal “bruges for tit”.

ÁPJ

17. juni

Resultat fra  Sydskånska Kennelklubbens udstilling i Malmø 16.  juni 2002

Q-Bic´s Clara v/Jørgen Højer gik igen helt til tops med 1. pr. 1. vinder i Brugshundeklasse tæver, CK, CERT,1.BTK, BIM, CACIB på Sydskånska Kennelklubbens udstilling i Malmø.
Dommer var M.-L. Doppelreiter fra Østrig.

ÁPJ

16. juni

Resultat fra ”Bro-vinder” udstilling i Valby-Hallen 15. juni 2002

Med sit 10. CACIB udmærkede Q-Bic´s Bonus v/ Lene Knuth sig igen på denne udstilling.
Bonus fik 1.pr 1.vinder i Champion klasse hanner, CK, 1. BHK, CACIB og 1.pr 1.vinder, CK i Senior klasse hanner.
Desuden blev han BIR.
Q-Bic´s Clara v/ Jørgen Højer gik også helt til tops med 1. pr. 1. vinder i Brugshundeklasse tæver, CK, 1. BTK og Clara blev BIM.
Begge hunde fik “Bro-vinder” rosetten.
Det var den Tyske dommer Elke Peper, der dømte.

LK

13. juni

Apporteringstræning Sjælland

Som skrevet i sidste nummer af Jagthunden, er der ingen træning i DGSK´s regi på Sjælland, men vi har fået arrangeret at de sjællandske medlemmer kan få trænet deres hunde andre steder:

Tilbud til begyndere/let øvede

Der startes et hold i Tølløse til juli. Dette hold er for begyndere/let øvede. Der er også mulighed for lidt dygtigere hunde, idet træneren er ekstrem god til at læse hundene. Ring til Lene Knuth tlf : 59 31 00 54 for yderligere oplysninger og tilmelding!

Tilbud til øvede hunde/førere:

DISK holder træning på Tuse næs flugtskydningsbane. I skal ringe til Erling Juul på tlf 46 40 45 87
Og I skal melde Jer senest sidst i juni. Træning bliver følgende dage: 1/7, 8/7, 15/7, 22/7 og sidste dag 29/7. Pris : Aftal med Erling.
Da disse træningsdage er efter vores egen klubdag, med udtagelse til diverse Racedyster, er der et andet alternativ;

Træning til ikke øvede hunde/hvalpe/førere:
Denne træning foregår i privat regi og der starter kurser i juni måned.
Pris for  8 gange : 400,00 kr ved bindende tilmelding.
Sidste tilmelding er start juni 2002, SÅ SKYND DIG !.

Træning vil forgå omkring Tølløse. Ring til Lene på 59 31 00 54 for nærmere information.

Som nogen nok vil tænke, så er der ingen træning for vores hunde op til vores egen klubdag, men hvis du/I er nogle stykker der kan finde en sø og en mark, så finder vi nok ud af at skaffe lidt vildt så vi lige kan få formen pudset af inden klubdagen.

Ring sammen eller ring til Lene på tlf : 59 31 00 54.

… og så lige en ekstra bemærkning:
Ud over ovennævnte arrangeres der træning i privat regi hvor alle er velkomne.
Træningen vil foregå i Snertinge med start på torsdag d. 13/06

Ring til Lene på tlf : 59 31 00 54 for yderligere oplysninger og tilmelding!

LK/ÁPJ

6. maj 2002

Danmarks Gordon Settere samles 5. – 7. juli !

Landets Sorte Settere (med brune tan) og gerne andre hunde også samles i det Sydjyske !

Som I sikkert ved er klubdagene (Sjælland & Jylland) slået sammen til én weekend, så kan vi i ordets forstand kalde det – Klubweekend !

Hvorfor så i den fjerneste afkrog af landet, jo, jo, – ethvert galskab har sin berettigelse, bare læs videre – læs aktiviteter

NTB

6. maj 2002

DKK-Udstilling 5. maj 2002:

Vådt – men iøvrigt godt – i Vissenbjerg

På DKK udstillingen søndag den 5. maj 2002 var der otte Gordons i programmet, alle bedømt af  Thorkild Reintoft.

Lene Knuth havde Bonus med i to klasser og trak sin unghund, så reelt var der seks individer.

Det var Q-Bic’s Bonus i CH. og seniorklasse: Han fik: 1.pr. Chk, 1. V CK, Bhkl, CACIB, BIR, og bedste senior.

Så var der to hollandske hanhunde i Åben klasse, de fik 1.pr begge to, men uden noget vedhæng.

Hos tæverne var der unghund Rukila S Cigi, fører —– tæven opnåede en 1. præmie

Så var der Q-Bic’s Dolly Patron og Rimfaxses B Thyra i brugsklassen.

Thyra fik 2 pr.

Q-Bic’s Dolly Patron fik: 1.pr. 1.V CK, CERT, Btkl, CACIB, BIM.

6. maj 2002

Ásgeir Páll Júlíusson overtager webredaktør hvervet

Fra og med 6. maj 2002 har Niels Thyge Brogaard som aftalt på DGSK’s konstituerende bestyrelsesmøde ved hovedprøven 2002, overladt hvervet som redaktør af DGSK’s hjemmeside til Ásgeir Páll Júlíusson.

Jeg takker for de mange indlæg og tips det er blevet til i årenes løb

Tag vel imod Ásgeirs idéer med videre og hjælp ham med at gøre hjemmesiden endnu bedre – send materiale, tekst, oplysninger og fotos.

Ny redaktør: Ásgeir Páll Júlíusson Øvej 17, Allindemagle Ø, 4100 Ringsted, tlf. 5760 1912, email: apj@sterna.dk

Med venlig hilsen

Niels Thyge Brogaard