Indlæg før 2003 17/4-30/9/2001

Indlæg før 2003 17/4-30/9/2001

30. september 2001

Landskamp i Finland:

Danmark vandt

Det danske hold trak det længste strå i landskampen i Finland mod Finsk Gordon Setter Klub d.22. september. Ved matchningen på de meget store marker stod de to hold á point, hvorefter afgørelsen skulle findes gennem bedste individuelle GS’er. Da reglerne siger, at ingen hund med et minus påført dagens præstation kan deltage i matchningen om bedste individuelle, kom denne til at stå mellem tre danske hunde. Her trak Q-Bic’s Balder/Jørgen Højer sig ud som vinder.
Det danske hold bestod af Q-Bic’s Balder/Jørgen Højer, Q-Bic’s Bonus/Lene Knuth, Q-Bic’s Darni/Ásgeir Páll Júlíusson og Stenmarkens I Ponto/Poul B. Thomsen, med Q-Bic’s Dolly Patron/Jørgen Højer som reserve. Der blev brug for Dolly, da Ponto allerede tidligt i første slip måtte trækkes på grund af en skade. Tillykke og tak til holdet for at forsvare de danske farver med succes. Læs mere om Finlandsturen, formentlig i julenummeret af DGSK-bladet.

NTB

——————————————————————————–

Lagt på nettet første gang 23. september 2001

Derby 2001

Pointer til tops

Årets jagthundederby blev afviklet på Mors i weekenden 22.-23. september. I alt mødte blot godt 60 engelske til start. Der var ingen af de startende Gordon Settere, der nåede med på 2. dagen, dog opnåede Åens Daffy/Bjarne Kleis en 3. præmie. I alt 19 hunde, der alle var skudt over, startede søndag. Den endelige placering blev:

Vinder P Villestoftes Roy/Joakim S. Larsen DERBYVINDER
Vinder ES Pilehaves Pax/Jan Marinussen
Vinder P Astrups Sif/Flemming Fuglede
Vinder P Vindfeldts Unni/Mette Jensen
Vinder ES Lablands Rositta/Allan Olesen
Vinder ES Emsjägerens Tell/Børge Hesseldal

NTB

Lagt på nettet første gang 22. september 2001

Datter i moders fodspor

Abelone ny dansk jagtchampion

I september 1995 opnåede Åens Frk. Freja sit Jagtchampionat ved at vinde DKK’s fynske brugsprøve.
Lørdag d. 22. september kom turen så til Frejas datter, Troldmarkens Abelone, der glimrede ved på samme prøve seks år senere at opnå 1.pr., bedste GS og prøvens bedste hund. Dermed er Abelone jagtchampion. Tillykke.
Det hører med til dagen, at Abelones kuldbror Troldmarkens Applaus/Ulrik Stadelhofer opnåede en 2. BRKL. Begge er faldet efter Åens Junge og Åens Frk. Freja.

NTB

Præmieliste, DKJCH Troldmarkens Abelone

Født 28.april 1996 efter Åens Junge og Åens Frk, Freja

DJU´s apporteringsprøve, juni 1997

Markprøve
2. UK Danmarks Jægerforbund, sept. 1997
1.UK FJD, marts 1998
1.UK Dansk Breton Klub, april 1998
1.ÅK Danmarks Jægerforbund + pokal for bedste hund, marts 1999
1.VK Dansk Gordon Setter Klubs efterårsvinderklasse, sept. 1999
6.VK Danmarksmesterskabet, okt. 1999
1.BRK Dansk Kennel Klubs brugsprøve, sept. 2000
5.VK Dansk Kennel Klubs int. Vinderklasse, okt. 2000
1.VK m. CACIT, DGSK, landkamp. okt. 2000.
1BRK, bedste Gordon setter, prøvens bedste hund Dansk Kennel Klubs brugsprøve, sep. 2001

Udstilling.
1, pr. brugsklasse, FJD, Odense maj 1998.

Abelone er ejet og ført af Flemming Østergaard.

NTB

——————————————————————————–

Lagt på nettet første gang 17. september 2001

Flot GS resultat i Finland

Endelig. I 2001 lykkedes det endelig en Gordon Setter at vinde guldpokalen “kultamalja” i Finland, en prøve for unge stående engelske under to år. Og så har den vindende hund en vis tilknytning til Danmark, da den blev undfanget i Kastrup Lufthavn sidst i november 1999.
Årets prøve om Guldpokalen blev afviklet 15. – 16. september 2001 med 66 startende engelske hunde. 1. vinder blev Fjellförers Dynamite, ejet af Mirka og Juha-Pekka Purho, med fru Mirka som fører. Og sandelig om ikke en kuldbror Fjellförers Dragon, ejet og ført af endnu en kvinde, Anu Repo, blev placeret som 4. vinder.
Kuldet med Dynamite og Dragon er faldet efter Rothbury Ruff og Fjellförers Chick, og er opdrættet af Pouli og Helena Tani.
Det “kultamalja” er for unge engelse under to år, mens det finske derby er for hunde under tre år.

NTB

——————————————————————————–

Vissenbjergudstillingen:

Højtoftegaards G. Bino nummer 2 i gruppe 7

Højtoftegaards G. Bino og Jesper Olesen repræsenterede vor race på fornemste vis, og sluttede på podiet på udstillingen i Vissenbjerg, lørdag d. 11. august, som nr. 2, kun overgået af en ruhår. På tredjepladsen kom en weimaraner og en pointer besatte fjerdepladsen. Et stort tillykke til Jesper, Else Marie og Bino.

Der var tilmeldt syv Gordon Settere til udstillingen der blev dømt af Erik Petersen . Erik dømte desuden fire Engelske Settere, én Irsk Rød / Hvid Setter, tre Irske Settere og syv Pointere. Med i alt 22 hunde var Erik nok den dommer, der havde færrest hunde til bedømmelse. Hvis vi vil undgå at DKK sætter udenlandske allround dommere til at dømme vore hunde, må vi bakke mere op om de udstillinger hvor der er specialklub dommere på.

Hvalpeklasse Tæver:
Rukila S Cigi.( Højtoftegaards H Nimbus- Rukila S Bonnie). Opdrætter: Judith & Henrik Stræde Andersen. Ejer: Kirsten & Niels Outzen: SL

Brugsklasse hanner:
Åens Dapper Joy ( Faksfjellet’s Taras Bulba- Åens Leica). Opdrætter: Erik Petersen. Ejer: Kent Hvirring Jensen: 1.pr.

Højtoftegaards G. Bino ( Blackpoint A Black Bowie- Øens Debbie). Opdrætter & Ejer: E.M. Søndergård & Jesper Olesen: 1.pr. 1.V. CK. Cert. CACIB. BIR.BIG2

Unghundeklasse Tæver:
Lilanima’s Ami. (Rothbury Ruff- Åens Unique). Opdrætter: Gert & Jonna Jensen. Ejer: Hanne Mikkelsen & Poul E.L. Petersen: 1.pr.

Brugsklasse Tæver:
Åens Emma (Åens Ox- Orrvila’s Turva). Opdrætter: Erik Petersen. Ejer: Frits Petersen. 1.pr. 3.V.

Åens Daffy (Faksfjellet’s Taras Bulba- Åens Leica). Opdrætter: Erik Petersen. Ejer: Bjarne Kleis: 1.pr. 1. V. CK. Cert. BIM.

Q-Bic’s Dark Isabella (Åens Carlo- Q-Bic’s Clara). Opdrætter: Jørgen Høyer. Ejer: Jørgen Hæstrup: 1.pr. 2.V.

Bjarne Kleis

——————————————————————————–

Lagt på nettet første gang primo september 2001

Aktiviteter er opdateret med landskamp og markprøve i Tyskland 20.-21. oktober 2001.

NTB

——————————————————————————–

Lagt på nettet 26. august 2001

Derbyforprøven 2001:

Chicko til tops i varmen

Troldmarkens Chicko og Lorenz Clemmensen indledte efterårets markprøver på samme vis som ekvipagen have sluttet forårets prøver: Øverst på sejrsskamlen ved årets derbyforprøve lørdag d. 25. august. Prøven, der er for alle unge gordon settere med derbyalder, var i år begavet med et så flot deltagerantal som 17. Og til trods for en meget varm dag stod de unge distancen flot og flere viste glimrende takter.
Atter en gang lykkedes det Karl Jensen med frue og den nødvendige hjælp fra velvillige terrængivere at stable et fint arrangement på benene ved Løgumkloster, herunder at sikre, at ingen, hverken blandt de to og de firbenede, blev ganske udtørrede i varmen.
Tre hunde kunne starte efter frokost med fugletagning fra formiddagen, og efter omprøvning af yderligere otte hunde, 2. heat og matchning endte dommer Erik Petersens (ordf.) og Erling Clausen som følger:

1. Vinder Troldmarkens Chicko, født 16/1-00 efter Åens Junge og Åens Frk. Freja, ejer og fører Lorenz Clemmensen

2. Vinder Wedellsborgs A Thais, født 28/5-99 efter Bobby og Åens Jillie, ejer og fører Kenneth Madsen

3. Vinder Åens Emma, født 11/4-99, efter Åens QX og Orrvilas Turva, ejer og fører Frits Pedersen

4. Vinder Q-Bic’s Flora, født 7/7-00, efter Anders og Q-Bic’s Cille, ejer Ole Svendsen, fører Jørgen Højer

5. Placeret Åens Ikaros, født 27/1-00, efter Rothbury Ruff og Åens Lady Jane, ejer og fører Niels Thyge Brogaard

6. Placeret Højtoftegaards L. Diana, født 18/5-00, efter Højtoftegaards C. Dusty og Øens Debbie, ejer og fører Jesper Olesen

NTB

——————————————————————————–

Lagt på nettet første gang 30. juli 2001

Racedyst Jylland:

X-tra Luffe pokalvinder

Åens X-tra Luffe og Erik Petersen nåede helt til tops ved årets racedyst i apportering i det jyske ved at blive bedste hund individuelt. Det skete i fint selskab idet hele 14 hunde opnåede maksimumpoint, men altså hverken andre stående, retrievere eller andre kunne klare den skrappe GS-ekvipage.

I det hele taget blev det en god dag for gordon setterne. Holdet, der udover Luffe bestod af Åens Junker/Elo Petersen og Wedellsborgs A. Theis/Kenneth Madsen bestod og blev samlet 3ér efter matchning med pointerne der også opnåede 87 point. Ingen kunne dog måle sig med ruhår, der blev bedste hold med 89 point.

NTB

Racedyst Sjælland:

Gordon Setterne bestod

Ved årets racedyst på Sjælland ved Hagested-Gislinge søndag den 29. juli bestod holdet med gordon settere med 80 point. I sig selv flot på den svære bane, hvor mange hold dumpede blandt andet både pointer, engelsk setter korthår og gl. dansk. GS holdet bestod af Svitjods Kikki/Niels Erik Krüger (max. Point), Asta (Knud P.) og Røsnæs Dingo/Niels Erik Krüger. Bedste hold blev breton.

NTB

Farvel til doktoren

23. juli 2001 lagde Åens Dr. Whitefoot sig til at dø 13½ år gammel. Dermed sluttede livet for en af 1990’ernes mest markante hunde blandt de danske gordon settere. Én placering fra et brugschampionat og tre gange jagtchampion – om han nogensinde havde været udstillet – med en 1. præmie, samt DM-deltager fem år i træk fortæller alt om “doktorens” egne kvalifikationer – helt på linie med blandt andre sine kuldsøskende Åens Dea og DM 92 Åens Dapper Dan. Hertil, og som det måske væsentligste har Whitefoot gennem det halve dusin kuld, der er faldet efter ham i høj grad sat sit præg på gordon setterne i herhjemme: Det vil føre for vidt at nævne dem alle, men et par stykker blandt mange der har gjort det flot på bænk og mark: DKCH Åens Leica, Åens J-kuld med blandt andre DJCH Åens Jillie, Åens Jagger, Åens Junker og Åens Junge og ikke at forglemme X-kuldet hvor DJCH Åens X-tra Luffe og Erik Petersen så sent som denne weekend blev bedste hund på den jyske racedyst i apportering og som sidste år fulgte i doktorens fodspor som DM deltager. Luffes kuldbror Exellent blev desuden pokalvinder i ÅK ved DGSK’s hovedprøve i 2001.

Midt i den naturlige tristesse over tabet af en god hund og kammerat er det forhåbentlig en trøst for familien i Viborg at Whitefoot lever videre i så mange og med så meget talent.

NTB

——————————————————————————–

Lagt på nettet 1. juli 2001

Klubdag Sjælland:

8 ud af ni bestod apporteringsprøven

Ved et veltilrettelagt og velbesøgt arrangement på Tuse Næs Jagtforenings gode terræn lykkedes de otte ud af ni tilmeldte hunde på den sjællandske klubdag lørdag d. 30 juni 2001 at bestå den autoriserede apporteringsprøve. For de fire var der ydermere tale om at bestå for første gang. Eneste alvorlige “mangel” var, at ingen hunde var under to år, hvorfor pokalen for bedste unge GS’er heller ikke i år kunne uddeles. Pokalvinder som Bedste Gordon Setter i Åben klasse (og bedste i det hele taget) blev Svitjods Kikki/Niels Erik Krüger som den eneste ekvipage med de maksimale 30 points.

Med tolv tilmeldte gordon settere ved udstillingen og åben kritik fra dommer Erik Petersen fik publikum tillige et fornuftigt indtryk af specielt den eksteriørmæssige kvalitet hos gordon setteren i øjeblikket.
Det var i det hele taget en vellykket klubdag, hvor ægtefæller og børn var mødt frem i pænt tal.

Udstilling. Dommer Erik Petersen, ringsekretær Liselotte Højer

Hvalpeklasse hanner
Absolut Bonus I Calif (Q-Bic’s Bonus-Rimfaxes B Thyra)/Lene Knuth 1. p. SL
Absolut Bonus I Chip (Q-Bic’s Bonus-Rimfaxes B Thyra)/Peter Thorup 1. p. SL Bedste hvalp

Åbenklasse hanner
Fonzy (Fuzzy-Højtoftegaards G. Sika)/Annette Frandsen 1. p.

Unghundeklasse tæver
Q-Bic’s Flora (Anders- Q-Bic’s Cille)/ ført af Sara Højer 1. p. 1.V.
Højtoftegaard’s L. Emma (Højtoftegaards C Dusty-Øens Debbie)/Connie Bjerregaard 1. p 2.V.

Åbenklasse tæver
Fie (Fuzzy-Højtoftegaards G. Sika)/Annette Frandsen 1.p. 1.V.
Røsnæs D Shenta (Åens Dapper Dan-Svitjods Kikki)/Christina Bak 2.p.
Åens Daisy (Faksfjellets Tras Bulba-Åens Leica)/ ført af Anke Gerdes 2.p.

Brugsklasse tæver
Q-Bic’s Dolly Patron (Åens Carlo-Q-Bic’s Clara)/ ført af Sara Højer 1.p. 1.V. CK Cert
Røsnæs Enya (Åens Dapper Dan-Åens Queenie)/Carsten Sørensen 1.p. 4.V.
Rimfaxes B Thyra (Flash-Røsnæs B Suzette)/Poul Ellehøj 1.p. 3.V. CK
Åens Daffy (Faksfjellets Tras Bulba-Åens Leica)/Bjarne Kleis 1.p. 2.V. CK

Bedste tæve
Q-Bic’s Dolly Patron

BIR
Q-Bic’s Dolly Patron

BIM
-, da ingen han med CK

Autoriseret apporteringsprøve. Dommer Poul Ellehøj

GS Rimfaxes Thimex (Flash-Røsnæs B Suzette)/Lene Knuth, bestået, 26 point

GS Åens Leica (Åens Dr. Whitefoot-Øens Zenta)/Bent Simonsen, bestået, 29 point

GS Svitjods Kikki(Rypebrinkens Lord Moc-Svitjods Isa)/Niels Erik Krüger, bestået, 30 point, Pokalvinder ÅK

GS Asta (Kråklifhjellets Fuzzy-Øens Effi)/Knud P., bestået, 26 point

GS Åens X-tra Luffe (Åens Dr. Whitefoot-Cita)/Erik Petersen, bestået, 29 point

ES Pilehavens Pax/Henrik Nielsen ej bestået, 19 point

B Stevnsåens Emma/Poul Vestervang, bestået, 27 point

B Kalløkke Djengis/Kim Spanggaard, bestået, 22 point

KH Pax/ ? bestået, 29 point

——————————————————————————–

Lagt på nettet 25. juni 2001

Jyske klubweekend:

Tre bestod begge apport-prøver

Trods hård konkurrence fra Sankt Hans bål, studenterfester og andet blev det en fin weekend for deltagerne ved årets jyske klubweekend med udstilling, DJU apporteringsprøve DGSK’s udvidede apporteringsprøve og hyggeligt samvær – grill fødselsdagssang med videre. Formanden for den tyske gordon setter klub, Peter Reiser med fru Angelica glædede ved ikke bare at stille hund, men også deltage i samværet med de danske GS-entusiaster – blot ærgerligt at ikke flere herhjemmefra havde mulighed for at møde frem.
Uanset det, forlyder det fra velunderettede kilder, at det var et meget fint arrangement som Ove Petersen og hjælpere havde stablet på benene på Midtdjurs i weekenden d. 23.- 25. juni 2001.
I alt seks hunde blev på udstillingen bedømt af Grethe Strømkjær, og en køn tæve, Carmen, holdt i hånd af Jesper Olesen, blev BIR.
DJU’s apporteringsprøve blev dømt af Martin Mortensen, der havde ni hunde til start og i alt fem bestod, heraf to med max. 30 point, mens DGSK’s udvidede apporteringsprøve og de i alt syv deltagende hunde fik roser med på vejen af dommerne Børge Sommer og Finn Møller Jørgensen. Tre hunde, Wedellsborgs A. Theis, Øens Godot og Åens X-tra Luffe bestod begge autoriserede apporteringsprøver. Bedst gik det Wedellsborgs A. Theis/Kenneth Madsen: Pokal som bedste i begge prøver og med 84 ud af max. 85 point en fornem modtager af den nye pokal til bedste hund ved DGSK’s udvidede apporteringspårøve “Tjuren” netop udsat af Ove S. Petersen. I alt fem bestod den udvidede prøve og alle med 1. præmie – mindst 66 point ud af max. 85 og bestået alle discipliner

Aut. udstilling, dommer Grethe Strømkjær, ringsekretær Trine (Holm?):

Åbenklasse hanner:

Blandevandets Raki/Allan S. Petersen 1 pr.

Brugsklasse hanner:

Øens Godot/Jan Kristensen 1. pr 1. V
Højtoftegaards G. Bino/Jesper Olesen 1. p 2. V

Åbenklasse tæver:

Carmen/Jesper Olesen 1 p. CK BIR

Brugsklasse tæver:

Åens Emma/Frits Petersen 2. p
Quira von Catenborn/Peter Reiser 2. p

DJU’s apporteringsprøve, beståede hunde, dommer: Martin Mortensen

Wedellsborgs A. Theis/Kenneth Madsen 30 point bedste hunde
Åens X-tra Luffe/Erik Petersen 30 point
P Flemløses Røskva/Søren Mulvad
Åens Junker/Elo Petersen
Øens Godot/Jan Kristensen

DGSK’s udvidede apporteringsprøve, beståede hunde, dommere Børge Sommer og Finn Møller Jørgensen

Wedellsborgs A. Theis/Kenneth Madsen 1. præmie 84 point med pokal “Tjuren”
Åens Marco/Karsten Grøn 1. præmie 81 point
Øens Godot/Jan Kristensen 1. præmie
Åens X-tra Luffe/Erik Petersen 1. præmie
IS Gorm/Miriam Søndergaard 1. præmie

NTB

Lagt på nettet 27. maj 2001

FJD-Udstillingen

Flotte Gordons i festlig ramme

Med 23 fremmødte repræsentanter for racen, 19 stk.1. præmier og fire 2. præmier gjorde Gordon Setterne deres til, at FJD’s 60 års jubilæumsudstilling søndag d. 27. maj 2001 blev afviklet som sig hør og bør for landets største udstilling med stående hunde. Hertil kom sol det meste af tiden, flot jagthornsblæs af Broby-blæserne, to fortjenstmedaljer fra DJU til Edvard Holm og Bent Hansen, og en afsluttende “Bedst in Show”. Specielt de engelske racer havde godt fremmøde, udover de 23 gordons mødte cirka en snes irsk setter, 35 breton, 31 pointer, og med 39 var engelsk setter udstillingens næstmest repræsenterede race, kun overgået af ruhår. I det hele taget skuffede det kontinentale fremmøde en del, ikke mindst i forhold til deres væsentligt større udbredelse. Det ændrer dog ikke ved en generel fremgang for udstillingen i forhold til de senere par år.

Dingo blev BIR

Blandt gordon setterne var hanhundene i overtal, og både for dem og for tæverne var der generelt meget godt at glæde sig over eksteriørmæssigt. 19 stk. 1. præmier og fire 2. præmier hos dommer Marianne Weichenfeld, der havde Lene Knuth som sin ringsekretær, siger meget om racens eksteriørmæssige standard, om end det næppe heller er de mindst smukke der finder vej til udstillingen i Odense.

Selvom der var flere lovende emner blandt både de unge hanner og blandt tæverne, var det dog et par af de mere velmeriterede, der løb med topplaceringerne. Efter en tæt afslutning løb DKCH Røsnæs Dingo, opdrættet, ejet og ført af Niels Erik Krüger med æren som Bedst i Racen, BIR, mens EUUV97 KBUV97 MARKPR Q-Bic’s Clara, opdrættet, ejet og ført af Jørgen Højer, blev Bedst I Modsat køn, BIM.
Endelig opnåede en opdrætsklasse for kennel Højtoftegaards ved Jesper Olesen og Else Marie Søndergaard en 1. præmie med fire point og en avlsklasse på Øens Debbie, opdrættet af Ernst og Grete Strømkjær, ejet og ført af Jesper Olesen ligeledes en 1. præmie med fire point.

I den afsluttende “Bedst in Show”, dømt af Ole Staunskjær, førte Dingo sig frem på fineste vis, og i det fornemme selskab blev han siet fra lige før de fire “placerede”. BIS blev en ruhår.

Sådan gik det gordon setterne:

Championklasse hanner:

Røsnæs Dingo/Niels Erik Krüger: 1. pr CK Bedste han BIR

Unghunde hanner:

Højtoftegaard’s L. Timon/Torben Andersen: 2. pr.
Troldmarkens Chicko/Lorenz Clemmensen: 2. pr.
Q-Bic’s Faustino I/Annette Wermuth: 1. pr. 1.V
Q-Bic’s Earl Scott/Mogens Bitsch: 1. pr. 2.V
Højtoftegaards L. Pan/N.L.R. Pedersen & G.M. Nielsen: 1. pr. 3.V

Åben Klasse hanner:

Åens Heiko/Morten Holm: 1. pr. 1.V
Højtoftegaards K. Aiko/Morten & Karin Hansen: 1. pr. 2. v

Brugshundeklasse hanner:

Højtoftegaards G. Bino/ Jesper Olesen og Else Marie Søndergaard: 1. pr. 1.V CK Cert
Åens Hugin/ført af Erik Petersen: 1. pr. 4.V
Højtoftegaards H Nimbus/ført af Jesper Olesen: 1. pr. 3.V
Åens Exelent/Linda Clemmensen: 1. pr. 5.V
Åens X-Tra Luffe/Erik Petersen: 1. pr. 2.V CK
Arco/Torben Andersen: 2. pr.

Championklasse tæver:

Højtoftegaards D. Black Lady/ Jesper Olesen og Else Marie Søndergaard: 1. pr. 1.V CK
Øens Debbie/ Jesper Olesen og Else Marie Søndergaard: 1. pr. 2.V CK

Unghundeklasse tæver:

Q-Bic’s Flicka/Jørgen Højer: 1. 1.V
LILANIMA’s Unique’s Ami/Hanne Mikkelsen & Poul E.L: Pedersen 1. pr. 4.V
Højtoftegaards L Diana/ Jesper Olesen og Else Marie Søndergaard: 1. pr. 3.V
Højtoftegaards L Emma/Conny Bjerregaard: 1. pr. 3.V

Åbenklasse tæver:

Højtoftegaards J. Ziggy/B.A.R. Nielsen & M.K. Rasmussen: 2. pr.
Røsnæs D Shenta/Jim Jensen & Rina Jensen: 1. pr. 1.V

Brugshundeklasse tæver:

Q-Bic’s Clara/Jørgen Højer: 1. pr. 1.V CK bedste tæve BIM

I bedømmelsen af bedste hund i brugsklasse, der modtager Jydske Venners pokal vandt Q-Bic’s Clara/Jørgen Højer over Højtoftegaards G. Bino/ Jesper Olesen og Else Marie Søndergaard.

BIR/BIM

Røsnæs Dingo/Niels Erik Krüger BIM
Q-Bic’s Clara/Jørgen Højer BIM

Opdrætsklasse

Kennel Højtoftegaards 1. pr.

Avlsklasse

Øens Debbie 1. pr.

NTB

——————————————————————————–

Lagt på Seneste Nyt 19. maj 2001

Apporttræning på Sjælland aflyst

Grundet beklagelig ringe opbakning fra medlemmerne er det desværre blevet nødvendigt at aflyse de resterende dage med apporteringstræning på Sjælland i regi af DGSK.

Àsgeir Páll Júllíusson, har sammen med Lene Knuth været ankermand på træningsdagene. Àsgeir fortæller, at første træningsdag var der mødt acceptable syv frem, hvoraf de fire hverken var fra DGSK’s bestyrelse eller ægtefælle til et bestyrelsesmedlem – altså et vaske ægte menigt medlem.
Anden gang var der fire deltagere.

17. maj var deltagerantallet nede på to – et bestyrelsesmedlem og et menigt medlem. Da et sådant fremmøde ikke er noget at byde hverken instruktøren, arrangørerne eller klubbens økonomi er det blevet besluttet at aflyse de resterende programsatte apporteringstræningsaftener. Så må det vise sig om den manglende træning får negative konsekvenser ved de autoriserede apporteringsprøver og klubdagen.

NTB

——————————————————————————–

Opdateret 19. maj 2001

DKK-udstillingen i Ringsted:

Magert

Fire gordon settere mødte frem til bedømmelse på DKK’s udstilling i Ringsted d. 5. maj. Cirka samme antal mødte frem hos engelsk setter og irsk setter, der som de fire gordons blev bedømt af Hans Rosenberg, Sverige, der tillige dømte blandt andet dalmatiner på dagen.

For gordon setterne førte bedømmelsen til:

Championklasse:
Q-Bic’s Bonus/Lene Knuth 1. præmie

Unghunde hanner:
Q-Bic’s Faustino I/Annette Wermuth 2. præmie
Q-Bic’s El Niño/Torben Jensen 2. præmie

Brugsklasse, tæver:
Rimfaxes B. Thyra/Poul Ellehøj 2. præmie

I følge iagttagere blev der heller ikke hos irsk setter og engelsk setter ruttet med præmieringerne. Dog blev to store rød/hvid irsk setter begavet med mere end en 1. eller 2. præmie.

NTB

——————————————————————————–

Opdateret 5. maj 2001

DKK’s forårsmesterskab:

Luffe med i 2. heat

Åens X-tra Luffe (Åens Dr. Whitefoot-Cita)/Erik Petersen og Troldmarkens Applaus (Åens Junge-Åens Frk.Freja)/Ulrik Stadelhofer var i fornemt selskab blandt de 29 fremmeste engelske hunde fra forårets markprøver, da DKK’s forårsmesterskab blev afviklet 2. påskedag på terræner omkring Haslev. Mens Applaus udgik i første heat lykkedes det X-tra Luffe med fugl at slippe videre blandt de 12 hunde der tog fat på 2. heat over frokost. Her måtte ekvipagen fra Viborg slippe og forblive uplaceret, dog på fineste vis berettiget til at hjemtage DGSK’s nye mesterskabspokal, da det kræver mindst medvirken i 2. heat på DKK’s mesterkabsprøve.

I kampen om slutplaceringerne var det en dag i pointernes lys:

1. Vinder og dermed forårsmester: P Texas av Frygne/Jørgen Andersen

2. Vinder: ES Kos/Vagn Knudsen (ham med GS Åens Junge)

3. Vinder: P Black Lucky Gun/Kent Svensson (S)

4. Vinder: P Astrups Nadia/Niels Holger Lykke

5. Vinder: IS Englysts Chanel/Jørgen Jensen

6. Vinder: B Nadur/Asger Bak

NTB

To Gordons fik 1. ÅK Skærtorsdag

Iglsøgaardens Silas (Åens Nasa-Åens Olivia)/Viggo Sørensen og Øens Godot (Øens Bøj- Øens Era)/Jan Kristensen opnåede hver en 1. præmie i åben klasse på Jægerforbundets jyske forårsmarkprøve Skærtorsdag. For Godot og Jan er der tale om den første étter så vi kipper lige en ekstra gang.

NTB

——————————————————————————–

Opdateret 17. april 2001

Hovedprøven 2001:

Vellykket med markante præstationer

Med 67 katalognumre, gode rammer om udstillingen, engagerede medlemmer på generalforsamlingen, festmiddag med 70 deltagere og to dages afprøvning i marken under fine forhold på Vestsjælland, blev Dansk Gordon Setter Klubs hovedprøve 2001 i dagene 30. marts til 1. april en dejlig oplevelse. Stor tak til prøveleder Søren Andersen, dommere, ringsekretær, terrænledere og de fremmødte medlemmer

Generalforsamling

DGSK’s generalforsamling fredag blev afviklet i god ro og orden, og med en debat efter formandens beretning og godkendelse af klubbens regnskab, der hovedsagelig drejede sig om håndgribelige emner såsom økonomi og markedsføring. Et fuldstændigt referat følger i DGSK-bladet nr. 2.
Der var nyvalg til bestyrelsen til Lene Knuth, Vig, der kom ind i stedet for Carsten Sørensen, der ikke ønskede genvalg grundet uddannelse til pædagog. Som suppleant for Sjælland var der nyvalg til Jørgen Højer, Stenlille. For de øvrige valg var der tale om genvalg.

Bestyrelsen konstitueret

På det efterfølgende bestyrelsesmøde konstituerede bestyrelsen sig med Bent Simonsen som formand, Niels Thyge Brogaard som næstformand og redaktør, Karl Jensen som kasserer, Erik Petersen som sekretær, Ásgeir Páll Júliússon som pokal- og skatmester, Jens A.Knudsen repræsentant for FJD-udstillingen og Lene Knuth som DKK-repræsentant.

Fugle, rådyr og harer

Markprøverne lørdag og søndag blev afviklet på dejlige terræner mellem Slagelse Gørlev, der alle havde mindst det nødvendige antal fugle.
Om dusinet af fremmødte Gordon Settere i ungdomsklasse faldt der mange roser fra dommernes side, det samme gjaldt vinderklassehundene, der fandt vej til podiet. Trods en præmieringsprocent på 30 i UK og rimelige 20 i ÅK, kunne den del være blevet endnu højere med en smule held i afgørende situationer. Fuglene var der – tilligemed mange rådyr og endnu flere harer.

Udstilling:

Clara blev BIR og Shako BIM

I alt 15 mødte frem til bedømmelse i udstillingsringen hos dommer Egon Jensen, der havde Liselotte Højer som ringsekretær.

Der blev tildelt Certifikat til Iglsøgårdens Shako/Jacob Nielsen. Shako mødte fuldcertede EUUV-KBUV 97 Q-Bic’s Clara/Jørgen Højer i dysten om BIR. Her trak tæven det længste strå, og Clara blev dermed BIR og Shako BIM
Resultaterne fra udstillingen:

Hvalpeklasse:
Q-Bic’s Faustino(Anders-Q-Bic’s Cille)/Annette Wermuth; L

Unghunde hanner:
Åens Heiko(Rothbury Ruff-Åens Ulrikke)/Morten Holm; 1.p 1. vinder
Kildens Cliff(Kildens Bastian-Sønderledets Donna)/Thomas Kleis; 1.p 2.vinder
Åens Iver(Rothbury Ruff-Åens Lady Jane)/Anders Anderson; 1.p 3. vinder

Åbenklasse hanner:
Rimfaxes B. Timex(Flash-Røsnæs B. Suzette)/Lene Knuth; 1.p 1.vinder
Højtoftegaards K. Aiko(Højtoftegaards G. Bino-Højtoftegaards C. Chica)/Karin Hansen; 1. p. 2. vinder
Baruch(Penselfjerens Othello-Åens C. Rica)/Benny Olsen; 2. p

Brugsklasse hanner:
Akim(Åens X-Mads-Zimone)/Jens A. Knudsen; 1.p 2. vinder
Iglsøgaardens Shako(Åens Nasa-Åens Olivia)/Jacob Nielsen; 1. p 1. vinder Cert CK BIM

Unghunde tæver:
Åens Hodja(Rothbury Ruff-Åens Ulrikke)/Elin Søndergaard; 1. p. 1. vinder CK bedste tæve 2
Kildens Cita(Kildens Bastian-Sønderledets Donna)/Bente Plejdrup; 0

Åbenklasse tæver
Fie(Fuzzy-Højtoftegaards G. Sika)/Annette Frandsen; 2. p.
Q-Bic’s Dark Isabella(Åens Carlo-Q-Bic’s Clara)/Jørgen Hæstrup; 1. p. 1. vinder

Brugsklasse tæver:
EUUV-KBUV ´97 Q-Bic’s Clara(Absalon-Svitjods Isadora)/Jørgen Højer; 1. p. 1. vinder CK
Rimfaxes B. Thyra(Flash-Røsnæs B. Suzette)/Poule Ellehøj; 1. p 3. vinder
Åens Daffy(Faksfjellet’s Tras Bulba-Åens Leica)/Bjarne Kleis; 1 p. 2. vinder

Markprøve, kvalitetsklasserne lørdag:

Lorenz løb med laurbærrene

Med i alt 36 hunde fordelt to hold blandede hold 6 unghunde og seks åben klasse på hver og et hold ren åbenklasse, blev årets kvalitetsklasser ikke blandt de største. Til gengæld var der megen talent at glæde sig over. I UK blev der tildelt tre 1. præmier, heraf en til hver af to kuldbrødrene, Wedellsborgs Argus/Karsten Grøn og Wedellsborgs A. Thais/Kenneth Madsen og en 2, præmie. I Åben klasse to stk. 1. præmie, to stk. 2. præmie og en 3. præmie.

Med en 1. præmie i UK med Troldmarkens Chicko og en 1. præmie i ÅK med Åens Exelent stod Lorenz Clemmensen for en af de sjældne præstationer.

Og da begge hunde endvidere blev pokalvindere efter matchningen i de to klasser blev alle vidne til en præstation uden fortilfælde i DGSK – sat yderligere i relief af, at Chicko vandt Storåkruset som vinder af søndagens UKK, hvor alle Gordons med 1. præmie i UK indenfor det seneste år kan deltage.

X-tra Luffe fortsætter præmieregnen

Blot dagen efter at have modtaget det synlige bevis på, at være Årets Gordon Setter 2001 slog Åens X-tra Luffe/Erik Petersen til igen. Med en suveræn præstation, fire tællende fugletællinger og Cacit endte Luffe øverst på podiet i DGSK’s forårsvinderklasse, hvor der i år var 16 hunde tilmeldt.

Dermed fulgte han op på sin kuldbror Exelents markante præstation som pokalvinder i ÅK, og levede på fornemste vis op til den fornemme hæder, som – sammen med Erik Petersen – modtager af Kaj Ove Skovs mindepokal i forbindelse med Dansk Pointer Klubs hovedprøve samme weekend.

Markprøver UK:

I alt 12 unghunde blev afprøvet, de seks på hold 1 (Kragerup) bedømt af Niels Erik Krüger, og med Carsten Sørensen som terrænleder. Hold 2 (Kirke Stillinge) havde Asger Stein som dommer og Børge Holm var terrænleder:

Troldmarkens Chicko(Åens Junge-Åens Frk.Freja)/Lorenz Clemmensen 1. UK
Wedellsborgs Argus(Bobby-Åens Jillie)/Karsten Grøn 1. UK
Åens Hugin(Rothbury Ruff-Åens Ulrikke)/på dagen ført af Erik Petersen 2. UK
Wedellsborgs A. Thais(Bobby-Åens Jillie)/Kenneth Madsen 1. UK

Vinder UKK Troldmarkens Chicko/Lorenz Clemmensen

Vinder Storåkruset (dommer Niels Erik Krüger): Troldmarkens Chicko/Lorenz Clemmensen- efter dyst mod åens Emma/Frits Petersen, Wedellsborgs Argus og Wedellsborgs A. Thais.

Markprøve ÅK:

I alt 22 hunde heraf én engelsk setter og en breton blev afprøvet på hold 1, hold 2 og hold tre, der havde Poul Ellehøj som dommer og ført fint rundt i terrænet ved Falkensteen af Torben Nielsen.

Åens Exelent(Åens Dr.Whitefoot-Cita)/Lorenz Clemmensen 1. ÅK
Q-Bic’s Dark Isabella(Åens Carlo-Svitjods Isadora)/Jørgen Hæstrup 2. ÅK
Åens Dapper Joy(Faksfjellet’s Taras Bulba-Åens Leica)/Kent H. Jensen 1. ÅK
Iglsøgårdens Silas(Åens Nasa-Åens Olivia)/Viggo Sørensen 3. ÅK
Sneppelundens Assia(Åens Dr.Whitefoot-Penselfjeren’s Okarina)/Peter Sørensen 2. ÅK

Markprøver VK:

Med 16 hunde til vinderklassen ved Gimlinge og omegn er vi på ret krus efter den skuffgende tilmelding på sidste års efterårsvinderklasse. Det var samtidig glædeligt, at se flere “nye” ekvipager.
Som dommere virkede Asger Stein (ordf.) og Poul Ellehøj, og Bent Pedersen og Georg Olsen førte rundt.

Vinder m. Cacit Åens X-tra Luffe(Åens Dr.Whitefoot-Cita)/Erik Petersen
Vinder Troldmarkens Applaus(Åens Junge-Åens Frk.Freja)/Ulrik Stadelhofer
Vinder Røsnæs Dingo(Åens Dapper Dan-Svitjods Kikki)/Karin Krüger
Vinder Troldmarkens Ami(Åens Junge-Åens Frk.Freja)/Kristian Frøkjær
Placerede Nymarkens Freddy Fræk(Åens Carlo-Myrsprutens Proffi)/Frits Pedersen
Årspokalerne:

Luffe, Applaus og David

I forbindelse med festmiddagen på Hotel Reersø lørdag d. 31. marts blev DGSK’s årspokaler uddelt:
Årets Gordon Setter, Gorms Mindebillede: Åens X-tra Luffe/Erik Petersen
Årets Gordon setter no. 2, Åens årspokal: Nymarkens Freddy Fræk/Frits Pedersen
Årets Unge Gordon Setter: Lyngmosegaards David/Kristian Thomsen
Årets største præstation, Bronzehunden: Troldmarkens Applaus/Ulrik Stadelhofer, 3.exellent VM Holland
Stenmarkens Pointpokal: Åens X-tra Luffe/Erik Petersen
Ravnsnæs Jubilæumsskål: Åens X-tra Luffe/Erik Petersen
Øens Pointpræmie: Åens X-tra Luffe/Erik Petersen
DGSK Tallerken: Åens X-tra Luffe/Erik Petersen
Holmbompokalen: Åens X-tra Luffe/Erik Petersen
Fotopokalen: Jørgen Højer

NTB

Luffe modtager fornem mindepokal

Åens X-tra Luffe og hans opdrætter, ejer og fører, Erik Petersen modtog fredag d. 30 marts,i forbindelse med Dansk Pointer Klubs hovedprøve, Kaj Ove Skovs Mindepokal.
Pokalen er en udmærkelse til en engelsk hund og fører, der har gjort en særlig indsats på åbne prøver i ind- og udland efter en nærmere skala. Pokalen er årene forud vundet af p. Chang og p. Texas av Frygne. Hjertelig tillykke, Erik.

NTB