Flot klubweekend i Uge

Gordon Setter entusiaster samledes fra nær og fjern på Uge Camping fredag den 13.august til den årlige Klubweekend. Den meget veltilrettelagte weekend startede med et foredrag ved Erling Clausen i festteltet fredag eftermiddag, hvor der blev delt rundhåndet ud af træningsfif og erfaringer og givet nogle formaninger. Fredag aften stod i grillets tegn og de fremmødte hyggede sig med mad, drikke og livlig snak til langt ud på de små timer.

 

Gordon Setter entusiaster samledes fra nær og fjern på Uge Camping fredag den 13.august til den årlige Klubweekend. Den meget veltilrettelagte weekend startede med et foredrag ved Erling Clausen i festteltet fredag eftermiddag, hvor der blev delt rundhåndet ud af træningsfif og erfaringer og givet nogle formaninger. Fredag aften stod i grillets tegn og de fremmødte hyggede sig med mad, drikke og livlig snak til langt ud på de små timer.

 

Vi kunne stå op til veldækket morgenbord lørdag morgen og kort derefter startede udstillingen. 17 hunde var mødt frem til en meget grundig bedømning af den svenske dommer Peter Hoyer. Den tidligere formand for Svensk Gordon Setter klub startede med at opfordre udstillerne til at varme egen krop og hund godt op før de blev kaldt frem, for som han sagde “I Hoyers ring skal dom springe” og springe kom de til. Sjældent har vi været vidne til så langstrakt trav hos mange erfarne hundeførere. Det var dejligt at se!

Peter Hoyer gav en meget saglig og velunderbygget kritik af hver hund og der var en helt klar linie i hans bedømning. De erfarne ringsekretærer Liselotte Højer og Astrid Clausen sørgede for gnidningsfri afvikling af udstillingen uden nogen  slinger i valsen, selv om enkelte tilskuere ikke kunne lade være med at komme med “gode” råd og vink. Disse i grunden velmente råd blev naturligvis resolut fejet af bordet til stor morskab for de øvrige tilskuere. De samlede resultater af udstillingen kan ses her.

Da udstillingen var omme stod Åens Fenris v/Preben Pedersen som BIR og BIM blev Wøkks Asta v/Cecilie Wøk.

Frokosten blev igen indtaget i festteltet hvor Christian Clemmesen svedte over grillen nok en gang. Mætte kørte vi fra Uge Camping til apporteringsprøve som blev bedømt af Allan Nissen, Poul Erik Dahl og Kristian Frøkjær. Ud af 22 hunde bestod 18 hvoraf to hunde havde fuldt hus med 30 point.

Den 2 år gamle Nørre Løgums Delete ved John Bak måtte se sig slået med 5 sekunder af veteranen Åens Kalle Kluivert ved Erik Petersen som på 49 sekunder apporterede to duer. Resultaterne fra apporteringsprøven kan ses her.

Oveni alt andet havde vore værter fundet tid til at springe rundt i en nærliggende plantage og opstille en jagtsti med alskens opgaver. Der var skydning med bue  og luftgevær, spørgsmål om afstandsbedømning, vild- og plantekendskab, apportering af agerhøns fasaner og hare, helt igennem urimelig pølseprovokation af hund og sågar kongespil. Det var bemærkelsesværdigt at de tre første pladser i pointdysten blev besat af Sjællendere. Åens Paw og DGSK’s æresmedlem Knud Petersen snuppede i al ubeskedenhed førstepladsen. Så fik de unge den – slået i kongespil af Knud!

Helstegt pattegris ventede en flok sultne hundefolk lørdag aften til festmiddag hvor vi igen fik en aften til at gå i hinandens meget hyggelige selskab! Flere syntes at højdepunktet var da en af de lokale fandt sin pladesamling (dog ikke vinyl) frem og fik fyret under festen med trompetmusik En “smagsprøve” kan høres her. (Husk at fjerne svage sjæle og skrue godt op for højtalerne!)

Søndagmorgen havde morgenbordet minsandten dækket sig igen! Efter morgenmaden holdt Christina Bak et trimmekursus for en flok lærenemme og spørgelystne elever. Nu hvor der både var vildt, dommere og baner klar blev der afholdt en apportprøve til da trimmekurset var veloverstået.

Ved middagstid kunne folk lige så stille begynde at trisse hjemad, nogle med godt læs på bilen efter et smut over grænsen – og alle glade efter en perfekt klubweekend, hvor hygge og kammeratligt samvær var i højsædet. Det helt store læs blev trukket af Christina, Robert, Linda og Lorenz som – udover al planlægning også fes rundt som fluer i flaske for at vi andre kunne hygge os, more os, konkurrere på udstilling, apportbane og jagtsti. Samtidig var det dem der sørgede for at morgenbordet dækkede sig, grillen blev tændt etc.etc. Der var ingen tvivl om at en sikker sønderjydsk hånd – eller flere – tog sig af alle de praktiske ting der skal falde på plads for at en weekend som denne skal flaske sig. Og det gjorde den. Selv vejret var der styr på; Imens København druknede i 160 mm regn lørdag eftermiddag/aften var vejret i Uge perfekt til afvikling af hundeaktiviteter.

DGSK og ikke mindst de medlemmer der undede sig en weekend i Uge takker hermed “firebanden” for en flot weekend!