En kort beretning fra forderby fra en førstegangsdeltager,,,

Som 2. vinder med Nymarkens Lind og som førstegangs deltager i et  DGSKs forderby vil  jeg berette hvorledes  jeg oplevede dagen.

Min gode ven Michael Strømberg kom til morgen kaffe kl. 600 – derpå kørte vi til Hejnsvig hos Ulrik Stadelhofer ( Odførende dommer for prøven)  hvor prøven blev afholdt.   Der var kaffe og  rundstykker samt kagemand ( Anton blev 50 år )  inden  vi startede med lodtrækning til holdene, der var i alt 22 hunde som blev fordelt på to hold.

Vi  kørte med terrænlederne ud i terrænet – Jeg  skulle starte som en af de første sammen med Nymarkens Locky en kuld søster til Lind med Frists Friberg som fører.

Første fugletagning

Vi blev sluppet  gå på en stubmark omgivet af levende hegn svag sidevind. Begge hunde gik stort og noget offensivt –  Lind gik forrest i terrænet og  ude i højre side trække hun op  et par gange – hun har noget i næsen – hun får stand på en bevokset jordvold – jeg løber frem – melder stand – fuglen går på vingerne -der skydes – hun går nogle meter efter fugle,  en enlig agerhøne – men jeg får hende med ihærdig indsats kaldt til ro.

Det var hendes første fugletagning på marken – jeg var utrolig tilfreds med at det gik så uproblematisk.

Sener var jeg i et slip på græsmark omgivet af skov og hegn – her gik hun stort og  bredt på marken.

Jeg var med i 2. heat  og i næste slip på stub gik Lind stor og bredt.

I rangeringen inden matchning står Lind som øverst. 

Matchning

Matchningen mod C-fire  – Lind går forrest – og dækker terrænet godt – men  pludselig ude i venstre side slår hun  ud bagud langs en jordvold og videre  lang et levende hegn – får færten af en fasan kylling – hun er vist uden for dommernes synsfelt – jeg får hende dog kaldt til ro  "ærgerligt" når man er så tæt på.

C- fire – Robert Paulsen blev første vinder og min Lind 2. vinder,  3. vinder blev Nørre Løgums  Carlo – Gorm 4. Vinder Nymarkens Karla – Frits Friberg

Efter hjemkomsten fra marken var der pølser med kartoffelsalat samt øl og vand (formandens 50 års fødselsdag)

Afslutningsvis var der præmie overrækkelsen jeg fik som 2. vinder Kennel Stensmarkens pokal  og ærespræmie fra klubben samt  en  sæk UniQ power, med  cap og skjorte.

Så det var en dag jeg næppe glemmer,  i skrivende stund har jeg dog fået armene ned for der venter noget træning inden det endelig Derby .

 

Flemming Nielsen