Dansk Gordon Setter Klub blev stiftet d. 1. april 1922.
I årene fra århundredeskiftet til klubben dannes, havde alle vigtige aktiviteter for Gordon Settere foregået i Scandinavisk Gordon Klub (1900 – 1922) samt Dansk Pointer og Setter Klub. Stamforældrene var alle engelske/skotske importer blandet op med nordisk-blod, fremavlet over 4 årtier. Blandt de store hunde bør nævnes CH. Heather Fly og Lola Palb, som begge vandt Dansk Pointer og Setter Klubs afsluttende prøve i h.h.v. 1906 og 1913 – datidens Danmarksmestre.
I klubbens første år var afkom efter den svensk opdrættede Sörängens Sam og danske Duke Rask, der prægede billedet. Først nævnte toppede med at blive 2. vinder på Svensk Kennel Klubs afsluttende prøve i 1918 og sidstnævnte vandt i 1921 Dansk Kennel Klubs efterårsmarkprøve. Duke Rask blev endvidere stamfader til amerikansk Champion Inglehurst Joker og forbedrede radikalt disse oversøiske Gordons. En sønnesøn af Sam, Roy, vandt i 1925 alt der vindes kunne på markprøve i Danmark. Formkurven har gennem hele dette århundrede (20.) gået op og ned. Hver gang vi har nået topresultater, har niveauet været svært at holde.
Avl af Gordon Settere er kompliceret, idet de skrappe farvekrav altid har givet opdrætterne problemer. I en formmæssig bølgedal i 30érne importeredes Ajax og Queen av Greendal samt Troll, alle fra Norge. Disse gav et tiltrængt lift opad og i kølvandet på disse avlsdyr finder nogle af klubbens markante individer, f.eks. CH. Thykjærs Tommy og Thykjærs Tut, avlsmatadoren CH. Troll af Jette, hele nordens nutidige stammor Djonna af Bjerreby og Hvas Beauty – som var 2. vinder Dansk Jagthunde Derby 1944. Queen av Greendal blev i øvrigt selv Danmarks bedste hund i 1940 ved at vinde Dansk Jagtforenings Mesterskabsprøve. Disse linjer førte frem til Stormarken-hundene, en helt central livsnerve som kulminerede med 60érnes store vinderhund Bøj.
Desværre kunne kvaliteten ikke holdes og i takt med at stilen forværredes og standinstinktet i vore danske hunde var for ringe, måtte vi igen vende øjnene nordpå. Nordmændene havde indkrydset med Engelsk Setter blod og disse krydsningshunde, som realitavt hurtigt blev registreret som Gordon Settere i hovedstambogen, medførte mange store resultater ( Kongepokalvindere og Derbyvindere ) og racen syntes igen på vej frem. Flere danskere importerede hunde og disse norske linjer danner grundsubstancen i dagen hunde i Danmark. Norge magtede nemlig, at lave gode Gordons med eller uden dette nye blod.
Den gamle påstand om at samarbejde mellem vore to lande var vigtig for Norge, men livsvigtigt for Danmark, syntes at stemme. Vi har fået et godt gennemsnit på vore jagt og prøvehunde og 80érne og 90érne har skabt resultater på højde med fordoms store dage – ja, måske endnu bedre. DGSK har fine resultater på de store markprøver og de absolutte højdepunkter indtraf, da Åens Dapper Dan vandt Danmarksmesterskabet samt titel af Brugschampion – da Black Point A. Black Bowie blev Brugschampion og International Markprøve Champion og da Åens Dr. Whitefoot blev no. 5 på Danmarksmesterskabet.
I samme ende af skalaen bør også nævnes de 2 tæver CH. Veidemarkens Leica og Stenmarkens D. Black Pennie, der begge blev nr. 3 på Dansk Jagthunde Derby samt CH. Åens Brus, der besatte anden pladsen. Som deltagere på DM, med stærke præstationer i en årrække, havde vi Patrick og Kråklifjellets Fuzzy. Derudover har Øens Debbie, Åens Dea, Åens Frk. Freja og Højtoftegårds C. Dusty opnået titel af Jagtchampion.
På udstillingssiden har klubbens absolutte tophunde i nyere tid været vore fire Internationale Champions Åens Carlo, Svitjods Isadora, Q-Bic´s A´Conto og Q-Bic’s Bonus. Disse præstationer har, sammen med mange andre menneskers daglige arbejde med Gordon Setteren, bidraget til, at vor race er en velrespekteret jagt og markprøvehund.
Klubben tilbyder idag mange aktiviteter for medlemmerne – og kan vi sammen trække et samlet læs, i bestræbelserne på at fremme interessen for denne vidunderlige stående fuglehund. Setteren hvor man må tjene sig op gennem graderne, for at blive ligemand og herre.
Som den kendte Gordon mand T. Pearce sagde i 1872 – " Thi den bedste setter der findes, er en god Gordon Setter".