DGSK’s første Hubertusprøve

Det var med stor spænding, at de tilmeldte deltagere til klubbens første Hubertusprøve, mødte op mellem kl. 8:00 og 8:30 på gården Tornvig, få kilometer fra Brande den 18.9.06. Flemming Østergård og hans konsortium havde velvilligt stillet terræn til rådighed, ligesom Flemming havde indvilliget i at dømme denne første prøve i DGSK regi. Det var vigtigt for klubben at dommeren var både særdeles erfaren med hønsejagt og med sin dommergerning.

Flemming havde til denne dag formået at overtale Jørgen Nissen, tidligere holdverdensmester i Hubertus prøve, til at hjælpe sig.

 

 

Anton Dahl  byder velkommen til prøveleder og deltagere på Hubertusprøven

 Tornvig var et dejligt bekendtskab. Tydeligt at ejeren af gården satte en ære i vedligeholdelsen og at der blev holdt god orden. Ejeren af Tornvig er i øvrigt også jæger om en hals, og skulle senere på året til Canada på jagt. I laden var langbordet, tildækket med den obligatoriske mørkegrønne jagtdug, klar til at vi kunne bænke os og indtage morgenmad og kaffe, samt den obligatoriske Hubertus bitter.

Det viste sig hurtigt at alle havde egen kniv med, den skulle nemlig bruges, da der skulle smøres rundstykker. Terrænet på Tornvig var simpelthen i top til sådan en skydeprøve. Der var stub, brak, store kartoffelmarker og ikke mindst tilpas med agerhøns. Tydeligt at deltagerne ikke vidste nøjagtig hvordan man blev dømt på sådan en prøve. Kun den senere vinder Allan Nissen besad væsentlig erfaring med prøveformen. De øvrige deltagere, undertegnede inklusive, var alt for forsigtige med hvad de foretog sig. Dommerteamet pointerede senere, at det på sådan en prøve blot gælder om at gå på jagt, skyde de fugle man må, og optræde sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

På Hubertus skal man ikke vente på dommeren , her drejer det sig om, når hunden har stand, hurtigt frem til hunden, patroner i bøssen, som ellers altid gåes med i knækket tilstand, i en fart og opnå optimale skudchancer, så må dommeren efterfølgende tage sin beslutning og vurdere situationen og give de nødvendige point. I Hubertus skal man i øvrigt ikke nødvendigvis stille med en toptrimmet vinderklassehund. Denne gang havde vi krav om en 2.ÅK og apporteringsprøve. Derimod er et godt tæt samarbejde en stor fordel.

Allan Nissen og Echo

Troldmarkens Echo v/ Allan Nissen vinder af DGSK’s første Hubertusprøve

Vinderne af prøven blev følgende ekvipager:

1. Troldmarkens Echo / Allan Nissen – modtager DGSK vandrepræmie ” Hubertusstage”.

2. Troldmarkens Diaz / Karl Jensen

Vinderne blev samtidig udvalgt og kvalificeret til at deltage på Mesterskabsprøven for engelske racer, som består af 2 ekvipager for hver race. Jeg vil gerne benytte lejligheden til endnu engang at sige dommerteam, terrængivere, deltagere og tilskuere tak for en dejlig og lærerig dag på Tornvig. Hubertus jagtprøveformen er i regi af DGSK helt sikkert kommet for at blive. På DGSK’s vegne Anton Dahl