DGSK´s Forderby, den 29.08.2009 – ved Ringsted.

Vi var 21 forventningsfulde hundefører og hunde samt enkelte tilskuere, der mødtes ”hos Morfar” en landevejsgrill lidt udenfor Ringsted. Stemningen var som sædvanlig – fristes jeg til at sige – høj.

Efter en hurtig lodtrækning om dommer; Poul Erik Dahl (Ordførende) og Helge Knudsen og kort ”parole” kørt de to hold til de nærliggende terræner, som prøvelederen Ásgeir Páll og Linda Larsen stillede til rådighed. Der skal især lyde en tak til Linda – som går med Irske Setter – for at hun ville stille tid og terræn til rådighed for vores Sorte Setter. Ásgeir skal også have tak for sin indsats, men mere herom senere…

Min hund og jeg var på hold 2, som havde trukket Poul Erik som dommer og var desuden under terrænledelse af Ásgeir. Det var gode store stubmarker, som Ásgeir havde skaffet os, hvorpå hundene havde rige muligheder for at vise, hvad de indeholdte af søgt, fart og stil.

Der var også tilpas med fugle og da formiddagen og middagens indledende runde var slut, havde alle hunde på holdet haft chance til fugl. Ásgeir viste, at der var flere høns end dem, vi kom i – men sådant er det ofte på dette tidspunkt, hvor ikke alle markene er høstet og andre er klargjort til næste afgrøde. Hønsene flyttes rundt og er ikke altid "hjemme".

Det eneste jeg vil klandre Ásgeir for, var valget af markskift, da han og jeg skulle ud i vores første slip. I stedet for at forsætte, hvor sidste par slap, gik vi ned for at hente ny mark og vind. Her var der ingen høns, men næste hold hunde fortsatte, hvor forrige hold hunde slap; her var der en flot stor flok høns. (Ásgeir; det var ikke særlig smart – vel… )

Der skal også lyde ros til Poul Erik for måden, hvorpå han greb bedømmelsen an på; positiv og med god disposition af afprøvning af hundene kontra chance til fugl samt præstation. Han sled og slæbte for hundene og vi var godt over middag, da Poul Erik valgte at lukke bogen for formiddagens afprøvning.

Der var skudt over to hunde – to kuldsøskende; Nørre Løgums Diva og Dina af 5. maj 2007 ved h.h.v. Peter Rafaelsen og vores terrænleder Ásgeir. Diva blev rangeret over Dina og det var de to hunde fra vores hold, der var med over middag.

Frokosten blev holdt på Ann og Ásgeir´s ejendom i strålende solskin, hvor vi sad ude på gårdspladsen og nød hinandens selskab, maden, en kold bajer og solen. Solen skinnede hele dagen trods vejrudsigten, der havde lovet regn og trods formandens (”Voldborg”) flere opkald, hvor han hjemme fra Kolding ment at kunne se, at vi måtte gå i regnvejr.

Da de to dommer havde voteret færdig, var følgende hunde klar til 2. heat; Diva og Dina fra ”mit” hold som de eneste med godkendt fuglesituation og tre hunde fra hold 1; Nr. Løgums De Luca af 5. maj 2007 v. Karl Jensen, Røsnæs Gaucho v. Pernille Brunne Gaarde og Nymarkens Locky Punch v. Frits Friberg.

2. heat og matchning tog plads på terræn omkring Allindemagle, hvor marken var stor og velegnet. Desværre lykkedes det ikke at få en situation for de tre hunde fra hold 1 som var med på søg, fart og stil.

Der var én hund, der – efter min mening – skilte sig ud fra de øvrige fem andre med fart, stil og intensitet og det var Røsnæs Gaucho – kaldet Mark v. Pernille, der i øvrig var førstegangs fører. Mark er en hund, der har formatet til at gøre sig helt oppe i toppen på Derbyet. Han er fra 2008, så der er tid til at få diamanten slebet lidt til endnu. Han var noget rå endnu, men en rigtig skøn hund.

Matchningen stod så mellem Diva og Dina som blev sluppet op mod en majsmark. Set i bakspejlet havde det nok været bedre, at de to hunde var blevet sluppet på marken efter majsen, da majsen forståelig nok trak lidt i de to hunde, men dommerne fik set nok til at kunne skille de to hunde fra hinanden. Diva gik lidt større og bedre end Dina og da Dina lavede en kovending lukkede dommerne naturlig for matchningen.

Afslutningen blev igen holdt hjemme på gårdspladsen hos Ann og Ásgeir. Her kunne Poul Erik så bekendtgøre afgørelsen;

2. Vinder af DGSK´s Forderby 2009 Nørre Løgums Dina af 5. maj 2007 v. Ásgeir P. Julíusson.

1. Vinder af DGSK´s Forderby 2009 Nørre Løgums Diva af 5. maj 2007 v. Peter Rafaelsen.

Tillykke til vinderne!

Herefter blev der grillet pølser og brød på DGSK’s regning og der er jo intet som gratis mad og da 1. Vinderen så gav øl, var stemningen helt i top og alle så ud til at hygge sig. Snakken gik livligt lige indtil Formanden for DGSK´s endelig fik ret i sin vejrudsigt; regn. Herefter blev der naturligt opbrud efter en lang, men god dag på Sjælland.

Tak til Ásgeir for en god dag og veltilrettelagt prøve i gode rammer.

Knæk og bræk til alle Gordon Setter og førere til forestående Derby!

Kristian Frøkjær.