Bestyrelsens beretning for 2008.

2008 har for DGSK’s medlemmer været præget af stor virkelyst og dynamik. Antallet er medlemmer er stort set uændret i forhold til de totalt 170 medlemmer, der var i fjor, der er således kun lidt små ændringer fra A til B medlemskaber og omvendt, samt 3 nye udenlandske medlemmer. Helt fra årets start var der et meget stort udbud af træningsmuligheder over hele landet.

På forårets kvalitetsprøver så vi flere kommende ekvipager, for hvem det lykkedes at opnå 1. pr. i ungdomsklassen, mens det i åben klasse, trods flere 1. præmier, kun lykkedes for Æblevangens Aqua, ved John Bak, at blive ny VK hund.   

Hovedprøven ved Riber Kjærgård, Bramming, var særdeles vellykket og vi er særdeles taknemmelige for det store arbejde vores prøveledelse ved Asgeir Pall Juliusson og Erling Clausen, vores terrængivere og ledere, samt dommere og alle øvrige hjælpere og ildsjæle udførte i forbindelse med prøven.

Mange deltagere udtrykte under dagene begejstring over både prøvens afvikling, terræner, den super gode mad og betjening, men ikke mindst den festlige stemning og det gode sammenhold.
Konkurrence mentaliteten fejlede bestemt ikke noget og sportsånden var helt i top.

Man mærker tydeligt at det for vores medlemmer først og fremmest handler om at bringe Gordon Setteren videre fremad uden misundelig skelen og smålighed blandt vore opdrættere.

Udstillingen blev afviklet fredag morgen, og trods et vist pres fra markprøve deltagerne om at komme af sted, lykkedes det H. P. Clausen på sædvanlig højt niveau at dømme vore hunde på bedste vis. Dog er det tydeligt for bestyrelsen, at netop udstillingen er årsag til en del stress, for både udstillings og markprøvedeltagere, såvel som dommere, efter at vi for nogle år siden, indførte markprøver også om fredagen.

Bestyrelsen overvejer i skrivende stund, hvordan vi bedst kan tilbyde vore medlemmer en virkelig attraktiv årlig begivenhed, som tilgodeser hele familien og med fokus på udstilling af alle vore gode jagthunde. Målet er at skabe en udstilling med deltagelse af mindst 20 hunde.

 

I forbindelse med Generalforsamlingen blev klubbens nye æresbevis “Sølvfløjten” overrakt, under stående bifald, til vort mangeårige medlem Kristian Thomsen.

 

På markprøverne blev Åens G Blackie ved Ole Halberg bedste hund i ungdomsklassen og Nørre Løgums Beckham ved Lorenz Clemmesen blev bedste åbenklasse hund og vinder af E.A. Christiansens Mindepokal. Østjyllands Bera, ved fører Kristian Thomsen Vandt UKK.

Nymarkens Jingo ved Michael Strømberg vandt vinderklassen med CACIT, 2. vinder blev Storåens Cash ved Poul Erik Dahl, 3. vinder Nymarkens Gambler ved Ulrik Stadelhofer, 4. vinder Lyngmosegårds Edna ved Kristian Thomsen, 5. vinder Åshøjdens Locky ved Karl Jensen.

På udstillingen opnåede Q-Bics Isi ved Jørgen Højer EX 1. Plac. BIR og Æblevangens Aqua ved Christina Bak opnåede EX 1.Plac. BIM.

Senere på året opnåede Q-Bics Isi også at blive kåret til Årets DKK Racevinder 2008.

 

Hovedprøven 2009 afholdes den sidste weekend i marts, i Nordjylland.

 

På den fælles DKK forårsvinderklasse ved Bramming opnåede Troldmarkens Echo ved Allan Nissen at blive 1. vinder med HP, tillige blev Storåens Cash ved Poul Erik Dahl 2. vinder, ligeledes med HP.

Begge Poul Erik Dahls hunde, Storåens Cash og Entangens B Boss, var i øvrigt med til 2. heat på forårsmesterskabet, hvor Cash desværre blev sat af i matchningen uden placering.

 

Der var pæn tilslutning til landsdelenes apporteringstræning og prøver, Gordon Setteren er traditionelt dygtige apportører.

Gordon Setterne var på FJD’s udstilling repræsenteret med 16 hunde (forrige år 13).

Æblevangens Aqua ved Christina Bak opnåede Excellent 1. PLAC BIR og Q-Bic’s Isi ved Jørgen Højer opnåede Excellent, 1. PLAC Cert BIM.

 

Forderbyet blev den 23. august afholdt på særdeles velegnede terræner omkring Hejnsvig, velvilligt stillet til rådighed af Ulrik Stadelhofer, som sammen med Poul Erik Dahl dømte den rekordstore prøve med i alt 20 deltagere.

De gode arealer kombineret med mange fremragende unghunde gjorde prøven til en god oplevelse, ikke mindst for 1. Vinderen Nørre Løgums C-Fire ved Robert Paulsen, som i øvrigt senere gjorde en rigtig god figur i Dansk Jagthunde Derby.

De mange gode unghunde skal blive spændende at følge fremover.

 

Åens Gangster ved Kent Hvirring Jensen og Åens G Blackie opnåede i efterårets kvalitetsklasser VK billetten ved at opnå 1.Præmie i åben klasse.

 

På nogle af vore fineste jagtprøver, nemlig Brugsklasserne, har vore sorte settere også klaret sig rigtig godt.  Sammenligner vi med de øvrige engelske hunde og Bretonerne, opnåede vores race, i efteråret 2008, den højeste præmieringsprocent, nemlig 30,6 % , mod Engelsk Setter 27,3 %, Breton 20 %, Irsk Setter 16,7 % og Pointerne 15,8 %.  Resultatet er både udtryk for et fornemt dressurarbejde af vore hundeførere, men bestemt også at Gordon Setteren er særdeles velegnet til hønsejagt i det danske landskab.

 

Følgende opnåede 1. Præmie i brugsklasse:

Åens Gangster ved Kent Hvirring Jensen – 2 x 1. Pr.

Nørre Løgums Beckham ved Lorenz Clemmesen – 1. Pr.

Åens Kalle Kluivert ved Erik Petersen – 1. Pr.

Troldmarkens Echo ved Allan Nissen – 1. Pr.

Nymarkens Hopper ved Lauge Larsen – 1. Pr.

Ronja ved Søren Brøndum Thygesen – 1. Pr.

 

Dansk Jagthunde Derby 2008

2008 blev året hvor det lykkedes en Gordon Setter at vinde Dansk Jagthunde Derby for allerførste gang – det har vi stræbt efter siden stiftelsen af derbyet  i 1932.

Åens G Blackie, ejet, dresseret og ført af Ole Halberg vandt på flotteste måde Dansk Jagthunde Derby 2008.

Åens G Blackie er opdrættet af Kennel Åens ved Erik Petersen i samarbejde med Tony Andersen, som havde øje for både Una’s og Applaus talenter og var overbevist om, at det ville give et godt resultat at parre de to hunde. En overbevisning der til fulde er bekræftet nu.

Det var en fantastisk oplevelse, i hvert fald når hjertet banker for Gordon Setteren, at være tilskuer til derbyet.

Blackie gik fejlfrit med en perfekt fugletagning om lørdagen og gik videre til 2. heat med højeste rangering 1A. I både indledende heat og finalen, om søndagen, gik Blackie i et klassesøg af absolut højeste niveau.

Blackie har derudover opnået 5 X 1.UK og 1 X 1.ÅK. DGSK glæder sig til at følge ekvipagen i de kommende år.

Derudover overgik Nørre Løgums C Fire ved Robert Paulsen også til andendagen med rangeringen 1A. C Fire gik i halvdelen af sit første slip i 2. heat til topkarakter, men formåede desværre ikke at fastholde kadencen slippet ud og blev sat af inden matchningen, men også en god præstation.

 

Lauge Larsen havde lagt terræner til DGSK Hubertusprøve, som blev afholdt på Sjælland, lidt syd for Holbæk. Ærgerligt at ikke flere havde tilmeldt sig denne spændende prøveform. Flere gav udtryk for, med baggrund i forskellige argumenter, at prøven burde lægges efter vinderklassen, så det planlægger vi at gøre i 2009. Til gengæld forventes en noget større interesse.

Vinder af DGSK Hubertus Mesterskab blev Hammarkleiva’s Ze-Pil ved Anton Dahl.

 

Den fælles Mesterskabsprøve blev i år vundet af en Pointer, Metrinelunds Boye ved Villy Lovén, med Åshøjdens Locky v/Karl Jensen på anden pladsen.

 

DGSK vinderklasse blev afholdt den 28. september på de smukke terræner omkring Langebæk og Petersgård på Sydsjælland.

Bjarne Kleis, som lagde både lokaler og terræner til, havde på forbilledlig og særdeles gæstfri vis skabt nogle perfekte rammer til afviklingen af prøven, som fik følgende resultat

Åshøjdens Locky v/Karl Jensen, 1. vinder
Åens Kalle Kluivert v/Erik Petersen, 2. vinder
Åens Razz v/Linda Clemmesen, fører John Bak,  3. vinder
Storåens Cash v/Poul Erik Dahl, 4. vinder.

Dommere var Claus Nielsen (Ordf.) og Peter Rafaelsen.

 

Desværre formåede kun få hunde og førere at gøre sig gældende i efterårets fælles vinderklasser, kun Troldmarkens Chicko opnåede kvalifikation til DM via en flot præstation som 2. Vinder på en af de fælles vinderklasser, DJ prøven i Grindsted den 3. oktober.

 

DM blev afholdt den 12. oktober i Nordjylland med Hjallerup Jagtforening som arrangør. Både Troldmarkens Chicko og Åshøjdens Locky opnåede situationer inden middag, men andre brister samt et utroligt stærkt felt var medvirkende til at de desværre ikke var med til 2. heat.

Danmarksmester 2008 blev Pointeren Boelsgårds Paw ved Jørgen Gordon Andersen.

 

Som en flot afslutning på sæsonen 2008 afholdte vi, i Sønderjylland, med Uge Lystfiskeri som standkvarter, den 25. og 26. oktober Nordisk Landskamp, som vi havde planlagt samtidig med kampen om Nordlandspokalen, i form af en international vinderprøve med CACIT, dømt under FCI regler med Andreas XXXXX som hoveddommer. De øvrige dommere var Kristian Thomsen, H.P. Clausen (Ordf. Hold 2) og aspirant Laust Nørskov.

Lorenz Clemmesen havde udført et stort arbejde med tilrettelæggelsen af prøven, ligesom Karl Jensen og Robert Paulsen stod for arbejdet og arrangementet med terrænerne.

Service og forplejning knoklede Linda Clemmesen og Christina Petersen hårdt med.

 

Nordisk Landskamp dømtes af Anton Dahl (Ordf.) samt Kristian Thomsen.

 

Holdet, udtaget af bestyrelsen i henhold til efterårets resultater, til Nordisk landskamp bestod for Danmarks vedkommende af:

Åens Kalle Kluivert v/ Erik Petersen
Troldmarkens Chicko v/Lorenz Clemmesen
Åshøjdens Locky v/Karl Jensen
Åens Gangster v/Kent Hvirring Jensen

 

Nordisk landskamp dømmes hvert år efter et pointsystem identisk med reglerne for Norgesmesterskabet for hold

De skal pointeres at de øvrige deltagende landes hold var enige om at der ingen dommer hjemmebanefordele blev givet til Danmark, men da pointene var talt op var facit således:

 

Danmark 187 point

Norge 152 point
Sverige 139 point
Tyskland 94 point

 

Åens Kalle Kluivert v/Erik Petersen blev individuelt klart bedste hund med 62 p. med 11 points margen til nummer 2, Budalens Ragnarok v/Thomas Hladik, Norge.

 

Søndagens FCI prøve blev vundet af Troldmarkens Chicko ved Lorenz Clemmesen med CACIT.

 

For både Kluivert´s og Chicko´s vedkommende blev det oplyst at dette var deres sidste optrædener på anerkendte markprøver, en meget værdig afslutning på et par flotte karrierer for begge hunde og deres førere.

 

I årets løb lykkedes det for 3 Gordon Settere at opnå den eftertragtede titel DKJCH, nemlig, Storåens Cap ved Jan Nielsen. Troldmarkens Echo ved Allan Nissen og Ronja ved Søren Thygesen.

Derudover blev Æblevangens Aqua ved Christina og John Bak DKCH.

 

Jeg vil gerne takke alle vores aktive medlemmer for den store opbakning I har vist klubben, ved talrigt at møde op til vore mange aktiviteter. Jeg vil også gerne takke alle de medlemmer, der økonomisk via deres årskontingent, er med til at støtte udbredelsen af Gordon Setteren i Danmark.

En helt speciel tak skal lyde til alle de terrængivere og frivillige hjælpere, som år efter år, viser deres store velvillighed.

Også tak til alle klubberne i FJD for et rigtigt godt samarbejde, samt Danmarks Jægerforbund, Dansk Kennel Klub, og landets lokale jagtforeninger.

 

Sidst, men ikke mindst, tak til mine kollegaer i bestyrelsen for et godt samarbejde gennem året.

 

Årets Hunde 2008:

 

Bronzehunden (Årets største præstation)

Åens G Blackie, ejer & fører Ole Halberg – Derbyvinder 2008.

 

Holmbompokalen (Bedste placering på højeste markprøve)

Åens G Blackie, ejer & fører Ole Halberg – Derbyvinder 2008.

 

DGSK Tallerken (Point optjent på markprøver)

Åens G Blackie, ejer & fører Ole Halberg – 24 point.

 

Stenmarkens Pointpokal – (Point optjent på markprøver)

Åens G Blackie, ejer & fører Ole Halberg – 69 point.

 

DGSK’s Opdrætterpris (Årets bedste resultater på alt opdrættet)

Kennel Åens ved Erik Petersen – 112 point.

 

Årets Gordon Setter – Gorms Mindebillede

Åens Gangster, ejer og fører Kent Hvirring Jensen – 52 point.

 

Årets Gordon Setter nr. 2 – Åens Årspokal

Åens G Blackie, ejer & fører Ole Halberg.

 

Årets Unge Gordon Setter – Honties Mindepokal.

Åens G Blackie, ejer & fører Ole Halberg.

 

 

 

 

 

Årets Udstillingshund DGSK

Q-BIC’s Isi, ejer og fører Jørgen Højer – 99 point.

 

 

 

Med stor Gordon Setter hilsen, på vegne af bestyrelsen

 

Formand

Anton Dahl