Racedyst 2018

Danmarks Jægerforbund afviklede racedyst i apportering søndag den 29.7  i såvel Jylland, og på Fyn og Sjælland. DGSK stillede med hold på både Sjællandske og Jydske prøve men der kunne ikke mønstres et hold på Fyn. Det kan være det kommer efterhånden som vi ser ud til at få flere aktive medlemmer i “rigets midte”. I jylland var vi repræsenteret af Unica v/Lorenz Clemmesen, Q Uniq v/Preben Pedersen og Merlin v/Peter Jensen og på Sjælland stillede Gilbert v/  Lauge Larsen, Orkan v/Peter Eliasen og Ilova v/Lene Knuth op for de sorte settere. Holdmæssigt gik det ikke så godt idet begge steder kom en hund eller to galt afsted på de forholdsvis vanskelige baner.

Individuelt gik det dog noget bedre og de hunde der bestod gjorde det med fine 29 og ikke mindst 30 point. På Sjælland var Troldmarkens Ilova af 05 maj 07 og Lene Knuth helt i top og skulle ud i matchning med ikke mindre end 18 andre hunde med 30 point. Den matchning klarede Ilova og Knuth med bravour og slog de 18 andre kompetanter ved at hente to duer på 51 sekunder.

De to tætteste konkurrenter var meget tæt på at bruge et helt minut på opgaven – især ham der blev nummer tre 🙂 Det var iøvrigt en fornøjelse at overvære at de tre individuelt  bedste hunde var stående jagthunde; nemlig gordon setter, ruhåret hønsehund og en engelsk setter.

De ruhårede vandt holdkonkurrencen foran flatcoat og golden retrivere.  Tillykke til alle der kom på podiet på dagen . Her er lidt billeder fra vores “grå” ven Frank taget på dagen!