Referat fra møde mellem Derbyudvalget og FJD 25/4/2012

Referat fra møde mellem Derbyudvalget og FJD, den 25. april 2012 – Fjelsted Skovkro, Ejby, kl. 16,00.

 

Referat fra møde mellem Derbyudvalget og FJD, den 25. april 2012 – Fjelsted Skovkro, Ejby, kl. 16,00.

 

Deltagere – 13 personer i alt:

Erling Clausen – Asger Stein – ESK

Flemming Fuglede – Jan Koch – DPK

Anton Dahl – Poul Erik Dahl – DGSK

Erik Rimmen – Jørgen Jensen – DISK

Søren Stenhøj – Poul Vestervang – Peer Bæch Laursen – DBK

Lars Nielsen – Markprøveudvalget DJU

Bent Olsen – FJD

 

1. Afvikling af Dansk Jagthunde Derby fremover.

Følgende blev besluttet:

A.

Der var almindelig enighed om at det kvalitative bedste tidspunkt for afviklingen af derbyet, er i foråret, hvor der gives de mest ligelige vilkår, for fordelinger af fuglechancer, blandt de deltagende hold og hunde.

Derbyet placeres, derfor, fremover fast i den 3. weekend i marts måned. Dog afvikles Derbyet i 2013, som en overgangsordning, fredag den 15. marts og lørdag den 16. marts.

Herefter, fra 2014, fastlægges Derbyet til lørdag og søndag i den 3. weekend i marts. Der var stor enighed om, at der samtidig med afviklingen af derbyet, ikke må mangle tilbud indenfor kvalitetsklasserne, både fra DJ og FJD.

DJU’s Markprøveudvalg er indforståede med planerne, Lars Nielsen deltog i mødet, og vil sammen med DJ, FJD, DKK sørge for at koordinere planlægningen af prøverne og aftale det fornødne parterne imellem.

Der var på tale, at man selvfølgelig, fra de engelske racers side, ville være særdeles velvilligt indstillet på at kompensere DJ, med en prøve eller to, på et andet tidspunkt i sæsonen, således at ingen ville miste noget.

Der er de senere år også kommet en mængde nye hverdagsprøver til, hvorfor udbuddet af kvalitetsprøver vurderes til ikke at lide nogen skade.

I ekstremt hårde vintre, hvor flytning kan komme på tale til april måned, sker flytningen til fredagen og lørdagen, dagene forinden DKK’s Mesterskabsprøve, som således rykkes til søndag. DKK ved Finn Møller Jørgensen har telefonisk, den 24.4.2012, givet tilsagn om ovenstående.

Der er således kommet faste rammer omkring afviklingen af Dansk Jagthunde Derby i de kommende år.

Derbyudvalget sørger selv for offentliggørelse af de nye datoer/ rammer.

B.

Der var enighed om fri tilmelding, uden nogen former for kvalifikation.

C.

Tilmeldingsfrister som hidtil, hunde vil derfor maks. kunne blive 2 år og 3 måneder.

D.

Det blev fastslået at derbyudvalget selv tager beslutning om fra år til år, hvor i landet Derbyet afvikles. Det er ikke en betingelse at alle landsdele bliver ligeligt repræsenteret. Vigtigere med de bedste terræner.

E.

Derbyudvalget sørger fremover for offentliggørelse af referater og regnskaber, senest 2011 regnskabet, på Derby hjemmesiden.

2.

Oprettelse af Markprøvefond, til bevarelse og udvikling af terræner, til fremtidig gavn for de stående engelske racer.

Efter en kortvarig debat blev det besluttet at skrinlægge ideen om markprøvefonden i engelsk regi. Man ser frem til at følge specielt FJD’s Markvildtudvalgs tiltag og arbejde, i de kommende år.

3. Eventuelt.

Der var ikke yderligere under eventuelt.

Referent,

Anton Dahl