Skovprøven på Læsø d. 7/4-2019

For første gang var det DGSK der stod som arrangører af en skovfugleprøve. Det var Erik Rimmen der var dommer og Kent Hvirring med hjælpere der stod for terrænerne.

Prøven startede kl. 9:30 af hensyn til dem der ankom samme morgen med færgen, resten af os var allerede på øen da der havde været en alm. markprøve også – den blev afholdt dagen før.

En skovprøve er jo noget anderledes end det man gør på marken og det var nok de fleste af os, der var nye i det game, som slap hunden første gang med en del nervøsitet.

På en skovprøve er det enkeltslip, der er ikke en makkerhund ude samtidigt.

Da jeg slipper Thor i første slip i en blanding af åbne fyr og unge selvsåede træer, var jeg ikke særligt sikker på hvad der ville ske, Thor havde ikke været sluppet i skov siden han var med på jagt og der gik det noget frisk til 🙂

Men som med så meget andet, tvivlen skal komme den anklagede til gode, han startede noget hårdt og min første tanke var, hvor længe må han være ude af syne inden det er for meget for dommeren.

Det blev aldrig et problem, vi blev stående hvor vi slap ham indtil han kom tilbage og det gjorde han hurtigt igen, han forstod ikke hvorfor vi blev stående, det var tydeligt, men han ændrede hurtigt søget til et fint skov-søg med god kontakt og var ofte forbi for lige at tjekke, hvor vi var. Det er utroligt hvor hurtigt de fornemmer og indstiller sig på noget helt andet. Selvom det var store skovstykker, så holdt alle hundene sig til et meget smallere søg end de havde gjort dagen før på marken og det behøvede vi faktisk ikke fortælle dem. Vinden gjorde det svært at planlægge hvor det ville være bedst at starte, den skiftede retning flere gange i løbet af dagen.

Dommeren havde en stor de af æren for at det gik så fint, der var hjælp at hente når det var nødvendigt for os ”nye” i det her og det skal der lyde en stor tak for.

Fordi det er en prøveform med ”enkelt slip” tager det jo ekstra lang tid at komme igennem alle hundene.

Her var det sådan at vi alle startede med 10min slip, det gør at incl. Kritik og flytning af terræn går der hurtigt 2-3 timer med en omgang.

Vi fandt ikke mange snepper, der blev set 8 i alt (året før fandt de 25)  af de 8 førte kun 1 til præmiering af en hund. Det understreger også hvor svært det kan være med de der snepper.

Vi havde et fantastisk vejr og bortset fra at jeg måtte udsætte færgen hjem til sidste afgang den dag, gik alt efter planen.

Vi skal med igen en anden gang, det er sikkert.

Endnu engang en stor tak till alle implicerede på denne fine prøve.

Jesper Brinkmann