Lauge S. Larsen – Æresmedlem DGSK

På DGSK’s generalforsamling 2019 i Brørup blev DGSK’s mangeårrige medlem Lauge S. Larsen udnævnt til æresmedlem i Dansk Gordon Setter Klub. Motiveringen af æresmedlemsskabet står at læse her:

Kære Lauge Stiig Larsen.

Det er den øvrige del af DGSK’s bestyrelse en meget stor ære at få lov til at hædre dig her i aften.

Vi skal meget langt tilbage i årbøgerne for at finde de år hvor du startede med at gøre dig bemærket i DGSK. Nærmere betegnet 1987 hvor du fik din første Gordon Setter Mitzi.

Hun var en stærk hund på fugl og der blev skudt mange fugle over den.  Mitzie var efter Fjellets Dannie som var ejet af den hedengange kæmpe Tony Andersen, din gode ven som helt sikkert var medvirkende til at hverve dig til vores klub. Du fik 2 x 1. ÅK med Mitzie over en weekend – ikke mange forundt. Efterfølgende kom Steely Rough, Rypekærets Soffi og Pennehavens Nelli alle markprøvepræmieret. En overgang var du noget uheldig med hundene, rygskade og påkørsel men selv om du var ved at miste modet mht markprøve sporten, holdt du heldigvis ved og skaffede dig Nymarkens Hopper. Med Hopper vandt du Åben klasse på hovedprøven i 2007 – og samtidig fik Hopper stilpokalen! Efterfølgende fik du Nørre Løgums Daphne af 5. maj 07 og begge hunde har du ført frem til titlen Dansk Jagtchampion.
DGSK ’s vinderklasse har du vundet med begge hunde; Hopper i 2009 og Daphne i 2014.

Dit eget opdræt Åmosens Gilbert er også markprøvepræmieret og sidste skud på stammen er Troldmarkens Klara Klar der i alder at lige godt 2 år kvalificerede sig til Vinderklassen.

Du har om nogen brugt dine Gordon Setter til jagt, mere end de fleste…Du har i næsten 25 år jagtet i de svenske fjelde efter ryper, længe før så mange andre, der har fået smag for denne fantastiske jagtform i den uberørte og storslåede natur. I starten med norske Peter Lindel som har kennel Fjellets, kendt af mange. Senere er din søn og børnebørn kommet til og flere har været dit selskab forundt under disse 4-5 dags jagtophold inde i fjeldet.

Du er en stor ynder af al jagt der indebærer den stående sorte setter, hønsejagt i september og senere sneppejagt i oktober/november gerne i en vestjyske plantage. Fasanjagten går du selvfølgelig heller ikke af vejen for, heller ikke hvor dine hunde fungerer ved din side som apportører.

Ikke nok med det, du har siddet i DGSK´s bestyrelse i to ombæringer;  Første gang i nogle år i midten af 90’erne og nu i anden omgang ubrudt fra 2004. Her har du fungeret som sekretær og senest kasser de sidste mange år. Du har om nogen trukket et stort læs i bestyrelsesarbejdet og været stærkt medvirkende til at vi i klubben har en ånd og stemning af fællesskab som mange andre klubber længes efter.  Du har i mange år ydet en stor indsats i alle henseender i klubbens aktiviteter-  især på Sjælland. Du har lagt terræn til træningsture og uegennyttigt skaffet terræn til prøver for såvel os som for alle engelske race. Akkurat nu går irsksetterne  på dine terrænner på Sjælland. Desuden har du været terrænansvarlig på samtlige sjællandske hovedprøver de senere år og har gjort et fremragende stykke arbejde for at vore prøver kører så gelinde som de gør.

Dine evner favner vidt. Det har vi alle nydt godt af og det gør vi stadig – og jeg er sikker på at vi kommer til at gøre det mange år frem.

Du har altid været 100% loyal over for gordon setteren og vores klub og du har på alle måder vist dig som en fremragende ambassadør for Gordon Setteren i forbindelse med markprøver, jagt og organisationsarbejde.

Derfor vil DGSK hermed udnævne dig til Livsvarigt æresmedlem.