God weekend ved Darket

Det blev til et par gode træningsdage den 12. og 13. august ved Darket på Lolland da DISK og DGSK arrangerede træning på fugl på de store roemarker sydpå. Træningsarrangementet blev et sandt tilløbsstykke med omkring 90 starter over de to dage, med deltagere fra hele landet – og sågar også med ekvipager fra de tidligere danske besiddelser Sverige og Nord-Tyskland. Og Bornholm.

Lørdag morgen kunne Ole Schmidt kalde deltagerne til samling kl. 8:30 og fordelt på fire hold drog man i felten. Terrænet bestod som sagt af enorme roemarker, stub og kartoffelmarker – så der var rige muligheder for varieret træning. Såvel hunde som førere var på meget forskellige niveauer mht til erfaring og evner men ved fælles hjælp – gode råd, tips og hints fra dem der så på fik vi alle meget ud af dagene. Alle hunde kom for fugl flere gange; der blev trænet stand, sekundering og ro i opfløj og skud. Nogle hunde rykkede mere end andre og hos mange af hundeførerne faldt der også ting – og sager – på plads.

Lørdagen var lige lovlig regnfuld men det afholdt ikke deltagerne fra at få det sociale samvær med. Grillen blev tændt til frokost og til aften efter en laaaang dag i marken stod den på bøffer og tilbehør i maskinhuset. Det blev ikke så sent at folk gik til ro – nogle hardcore svenskere i telt, andre trak i ly for regn og blæst på vandrerhjem og hotel. Søndag var der atter en dag som gik på samme melodi som den forgående. Ved tre tiden søndag eftermiddag kunne hunde og førere drage hjem efter meget lærerig weekend fyldt med oplevelser.

Arrangørerne med Lauge Larsen, Frank Krøyer og ikke mindst Ole Schmidt i spidsen havde lagt kæmpe arbejde i sagen og det skal de have stor ros og kæmpe tak for. Nu skal projektet evalueres og så må vi håbe om det kan gentages – det var en rigtig hyggelig og udbytterig  weekend.