Flot klubweekend 2015

Hvis aldrig man tør prøve noget nyt, sker der heller ingen udvikling. Det var derfor lidt af et eksperiment, da vi aftalte med John og Christina Bak, at de skulle være prøveledere på vores klubweekend i 2016 på Sjælland, hvor vi aldrig tidligere har haft standkvarter til klubdagene.  Med ca. 35 deltagere må klubweekenden siges at være en gedigen succes.

 De senere år, i det jyske, har vi godt nok været en del flere, men deltagerantallet på Sjælland oversteg i hvert fald klart formandens forventninger. Økonomien bliver knap så god, som vi plejer, men fuldt ud tilfredsstillende, også selv om vi skulle komme ud med underskud.

 

Det er vigtigt for klubben, at vi er til stede på Sjælland og støtter op omkring det arbejde og det store engagement der gennem mange år er lagt for dagen på øen. Også uanset at det kostede noget tilslutning fra en del af de normale trofaste ”jyske” deltagere, hvoraf flere påstår, at det er væsentlig længere at køre fra Jylland til Sjælland end omvendt J

Bestyrelsen vil naturligvis evaluere på tiltaget, men måske kunne man f.eks. lægge klubweekenden på Sjælland hvert fjerde år.

 

John og Christina havde også fået den strålende ide at invitere medlemmer af DISK med til arrangementet, hvilket bl.a. udmøntede sig i at 11 Irske Settere stillede op til anerkendt certifikat udstilling. Derudover var der i Gordon settere ringen 13 deltagere. Det er vigtigt vi dyrker disse specialklub udstillinger, det er netop på disse, vi selv kan udvælge og invitere de udstillingsdommere vi ønsker. Et af udvælgelseskriterierne er bl.a. at dommerne har en god portion jagtlig ballast med i bagagen. Det må man sige svenske Marina Bengtson har, hvilket også udmøntede sig i, at hun på ypperlig og meget kompetent vis klart og tydeligt begrundede de præmieringer hun gav.

Udstillingerne blev vundet af henholdsvis IS Freja v. Per Christoffersen og GS Glavaris Diesel v. Christina Bak. Virkelig flotte repræsentanter for racerne.

Klubmesterskabet i apportering blev vundet af den fremgangsrige ekvipage Nakkehages Solveig og Anne Eliassen, et team vi kommer til at høre yderligere om.

 

Det sociale samvær og humøret var ikke mindst grundet fremragende kokkekunst helt i top. Masser af hundesnak blev det til, herunder også lidt udveksling af synspunkter omkring ”horse face og haleføring”.

 

Der blev desuden født et ønske blandt deltagerne, om at forsøge at etablere en årlig ”Settermatch”, hvor også de engelske settere skulle deltage. Anton vil arbejde videre med de konkrete ideer og input deltagerne diskede op med og fremlægge forslaget for både DISK og ESK i løbet af efteråret.

 

Under formandens gennemgang af nyheder og kommende aktiviteter, blev også Dansk Pointer Klubs ophævelse af den indgåede aftale om fredning af de kommende 100 års jubilæer kommenteret og der skal i den forbindelse ikke herske tvivl om, at DGSK’s bestyrelse, finder Dansk Pointer Klubs beslutning særdeles kritisabel, hvilket man også, pr. mail, har meddelt DPK’s formand.

 

Næste års klubweekend, med udstilling og apporteringsmesterskab, bliver afholdt med standkvarter på Vejen Idrætscenter i weekenden den 12., 13. og 14 august, hvor der som noget nyt også sættes dressurtips og praktisk ”ro i opfløj” træning på programmet.

 

På vegne af klubben skal lyde en kæmpestor tak til John Og Christina, samt deres flittige medarrangører og hjælpere for en helt igennem super klubweekend.