DGSK’s hovedprøve 2015

Søminestationen er et fantastisk standkvarter for vores hovedprøve ved Holbæk.  Der er værelser nok til at stedet rummer alle, også campingvognene er der plads til.

I år var vi tillige beriget af et flot vejr, hvilket gør Søminen, med den ekstremt flotte udsigt, til et endnu bedre sted at være.

Service og mad er i en klasse for sig selv. DGSK ønsker at rette en helt særlig tak til køkkenchefen Lars og hans bror Thomas for fremragende mad. Ligeså en særlig tak til serviceassistenterne Michaela og Malou samt deres veninde, fordi de puklede for os under hovedprøven. Alt kørte, for os at se, gnidningsløst.

Vel sidder vi lidt tæt under festmiddagen, men det går an, ikke mindst når alle viser overskud.

 

Helt i særklasse var, som sædvanligt fristes man til at sige, også terrænerne og dommerne.  Der skal derfor også lyde en kæmpestor tak til alle fordi I, endnu engang, velvilligt stillede op for vores klub og brugte nogle af deres kostbare påskedage på os.  Vi afviklede ca. 160 starter, med deltagende hunde fra alle de engelske racer, over de 3 dage.

 

Vi havde udenlandske deltagere fra Sverige, Finland, Norge og Tyskland, og så naturligvis vores egen islænding, Ásgeir Páll Júlíusson, som også denne gang var en venlig og kompetent prøveleder, godt assisteret af hans regnskabskyndige hustru Ann Køj og sekretær Christina Bak.

 

Vi vil også bringe en stor tak til vores sponsorer, særligt Prof-Dog og Foder & Fritid, for de flotte præmier til vores lotteri, som ved hjælp af vores ihærdige og dygtige lotterisælgere, sørger for god økonomi på hovedprøven. Hovedprøven har i år givet et overskud på ca. kr. 12.000, hvilket stort set svarer til lotteriet.

Det er vigtigt for bestyrelsen, at prøve, at holde deltagernes omkostninger til overnatning og forplejning på et rimeligt niveau.

 

Under festmiddagen overrakte vi vores helt særlige hæderspokal, som vi uddeler til personer, som gennem flere år har ydet en betragtelig og stor frivillig indsats for vores klub, thi uden sådanne uselviske hæderspersoner vil det være svært at afvikle vore arrangementer på det nuværende høje niveau.

Pokalen overraktes i år, under stående applaus, til Pernille og Bjarne Kleis.

Pernille og Bjarne står i øvrigt i spidsen for næste år hovedprøve, som afvikles med standkvarter ved Vordingborg, som afholdes (i påsken) fra fredag den 24. marts til og med søndag den 26. marts.

 

Bente Friberg var desværre, for første gang i ca. 25 år, forhindret i at deltage i denne hovedprøve. Hele DGSK takker hende mange gange for endnu en stor og utrættelig indsats med at lave årbogen for 2014, som allerede på hovedprøven fik mange rosende ord med på vejen. Det er primært grundet Bente, at vi stadig har mulighed for at have en egen årbog.

 

Der skal lyde et stort tillykke til alle de præmierede ekvipager. I UK/ÅK var der rundt regnet små 50 præmieringer. De bedste hunde i UK, ÅK, UKK (ungdomskonkurrence-klassen) og VK var følgende:

 

Bedste hund med 1.UK:   Troldmarkens Ilova – Lene Knuth

 

Bedste hund med 1.ÅK:   Svitjods Ronja – Thore Larsen

 

UKK:                                                1. vinder           Vajskærs Cora – Lorenz Clemmesen

                                                          2. vinder           Lilleskogens Wayne – Søren Thygesen

                                                          3. Vinder          Nørre Løgums Frække Frida – Kim Schmidt

Vinderklassen:                           1.VK m HP –     Østjyllands RB Liv – Anton Dahl

                                                        2.VK m. HP –    Østjyllands RBZ Sandy – Søren Thygesen

                                                        3.VK –                 Røsnæs Gaucho – Karl Jensen

                                                        4.VK –                 Vinterdalens Tillaaens – Erik Petersen

                                                        5.VK –                 Østjyllands PB Mal – Ulrik Stadelhofer

6. VK –                Røsnæs Guizo – Niels Erik Krüger

 

Hele UKK og Vinderklassens 2. Heat og matchning blev afholdt på Eriksholm, hvor den dygtige skytte Bo førte os rundt på de store velegnede marker.

Selve præmieoverrækkelsen fik vi lov at holde foran hovedbygningen – hvor vi som afslutning på hovedprøven råbte et trefoldigt leve for Dansk Gordon Setter Klub. Vi glæder os til engang at komme tilbage.

Anton Dahl