DGSK Avlsmøde den 14.5.2011. Kort rapport

21 deltagere havde en både spændende og lærerig dag til avls og opdrætsmødet på Fjelsted Skovkro. Nedenstående følger et kortfattet referat af dagen.

21 deltagere havde en både spændende og lærerig dag til avls og opdrætsmødet på Fjelsted Skovkro. Nedenstående følger et kortfattet referat af dagen.

Efter en kort indledning og information omkring DKK’s nyeste stambogsførings regler, gav vores egen Gordon Setter ”linje og stamtavle-professor” Erik Petersen et fyldigt og særdeles spændende historisk foredrag af både op og nedture indenfor avlen og præstationerne.

Midt på dagen blev deltagerne inddelt i 3 grupper for at bearbejde nogle spørgsmål fra bestyrelsen. Bl.a var en opgaverne at komme med bud på hvad man kunne gøre for at få lidt større efterspørgsel på hvalpe, i særdeleshed hanhvalpe, som købere af forskellige årsager, tror, er sværere at have med at gøre end tæver!

Alle mente her at hjemmesiden er et af vor største aktiver over for nye potentielle interesserede Gordon Setter købere.

Her var nogle af forslagene:

  • hvalpeliste lægges direkte på hjemmesiden fremover,
  • mere info. om hvalpe,
  • mere info om jagt med GS,
  • flere billeder,
  • nogle opdrættere, specielt formanden selv, burde være bedre til at informere om kommende kuld på hjemmesiden,
  • fotokonkurrence foresloges for at skabe nyhedsinteresse og flere klik,
  • filmklip og link til sådanne, evt. streaming af vores GS film, samt flere andre forslag til forbedringer.

Opdrætterne blev også opfordret til at opdatere deres egne hjemmesider og i øvrigt sørge for at tilbyde nye kommende ejere stor hjælp i forbindelse med opdragelsen af deres hunde. Kollektiv indmeldelse, forestået af opdrætterne, i klubben blev der også opfordret til, for at give nye ejere muligheder for at deltage i træning og andre samlinger. Derudover burde gode tæveejere opfordres til at opdrætte, gerne med hjælp fra erfarne opdrættere.

Efter en fortrinlig frokostbuffet, havde Carlo Nørtoft Thomsen, mangeårig og erfaren indehaver af pointerkennelen Spurvfugldalen, et enormt spændende indlæg, bl.a. om hvordan han prioriterede sin avl, samt ikke mindst hans syn på hvilke egenskaber der var mere eller mindre arvelige, og i hvilken grad de var det.

Webmaster Ásgeir Páll Juliusson havde sidst på dagen ordet, hvor han bl.a. viste hvor hurtigt man kunne ændre på opsætning og lay out på hjemmesiden.

DGSK vil gerne takke deltagerne for deres positive holdninger og gode humør, samt rette en speciel tak til foredragsholderne Erik og Carlo for deres arbejde.