mellemrum_DGSK_minustxt

Anton Linnet 60 år!

Et af DGSK’s mangeårige medlemmer har rundet et skarpt hjørne. Anton Linnet fyldte den 12. marts 60 år. Vi sender hermed et forsinket tillykke med dagen. Jeg traf Anton første gang, den weekend han med Æblevangens Fie fik 2 x 1. AK (lørdag og søndag), det var engang i midten af 80’erne. Fie var den første Gordon Setter, jeg så på rigtig sneppejagt, en suveræn sneppehund, utrolig sikker på sine fugle.

Hele Antons liv har været præget af jagt, hunde og natur. Da Antons arbejde som vildtkonsulent i Thy indbefatter dette, er det helt naturligt. Antons foretrukne hund er som bekendt Gordon Setteren, ligeledes har Anton arbejdet med Springer Spaniel og korthåret hønsehund (Fanny og Basse).<p>
Samtidig har Antons bedre halvdel Maria Metzger, gennem årene haft en stor kennel med opdræt af korthårede gravhunde, Kennel Løvehjerte.
Man kan sige at Anton altid har haft de hunde til rådighed som kræves til de forskellige jagtformer.
Anton træffes ligeledes ofte på markprøver, hvor det er blevet til en del præmier i årenes løb. Han har også ført andres hunde på prøve med stor succes, og med store omkostninger til gravering til følge!
P.t. har Anton en ny hund på vej, Højtoftegaards Enya, som er blevet præmieret i åben klasse. På VK har Anton også været med fremme som skytte, og her er Anton suveræn med en haglbøsse. Jeg husker en situation på sneppejagt for nogle år siden. I tæt vegetation er der stand, da rejseordre er givet, flygter sneppen, Anton løber sidelæns for at få frit skud, men falder over en trærod, men før han rammer jorden med skulderen, får han afgivet skud og jo sneppen fik han. Jeg oplevede også da Anton for en 4-5 år siden skød sin første tjur for Centa i Sverige, en ubeskrivelig glæde for ham.
Ligeledes fik han for et par år siden arrangeret en Grausejagt med egne hunde, til Skotland. En uforglemmelig oplevelse i det skotske højland.
Anton, vi er mange i DGSK som håber at se dig mange år frem i aktivitet, både for DGSK på prøve, men i særdeleshed jagten med den stående hund.

På vegne af DGSK

Kristian Thomsen