DISK & DGSK Klubweekend med udstilling og ”Danmarks største apporteringsprøve”.

Fredag aften havde ca. 25 klubmedlemmer fundet vej til den selvbestaltede grillaften, hvor vi, grundet det skiftende vejr, havde fået tildelt et dejligt lunt indendørs lokale, med køkken og en stor gasgrill stillet til rådighed. Aftenen forløb, lige nøjagtig så godt som den plejer, med masser af hundesnak til ud på de små timer. Vejret i weekenden var skiftende med enkelte byger og til tider lidt sol. Hundefolk er dog naturmennesker og ingen piver heldigvis over lidt regn.

Udstilling

Udstilling

Lørdag morgen havde centeret, som i alle henseender var særdeles professionelle, stillet en boldbane til rådighed for udstillingen, med opstillet pavillon, borde, stole, strøm parat og alt. Christina Bak havde arrangeret udstillingen, sørget for programmer, m.m..

Line Hebsgaard Clausen havde, som altid, velvilligt sagt ja tak til tjansen som ringsekretær og alt forløb også helt perfekt.

Wenche Porsanger var en yderst kompetent og informerende udstillingsdommer, som fik megen ros af deltagerne. Vi er særdeles taknemmelige for at Wenche ville bruge en hel weekend på vores hunde. Wenche gav da også udtryk for at specielt apporteringsprøven, om eftermiddagen, havde givet hende megen lærdom.

Selve udstillingen blev, blandt de 22 deltagere, vundet af Åens Hr. Whitefoot, ejet af Erik Petersen, og flot handlet af Sandra Willumsen og blev tildelt EXCL CK Cert og BIK 1 BIR og BIS. En meget værdig vinder af hele udstillingen.

Danmarks største apporteringsprøve

Danmarks største apporteringsprøve.

Kl. 13,00, efter en god grillpølse pause, startede Danmarks største apporteringsprøve i regi af DGSK med 31 deltagere – tillige var der en stor mængde publikum.

Prøven var henlagt til Gert Clausens ejendom i Gørding, hvor mange apporteringsbrag er afholdt i tidernes løb. Gert var særdeles beæret over også at have medvirket til at arrangere Danmarks største af slagsen 🙂

17 hunde bestod prøven.

Bedste Irske Setter og klubmester blev Kirstinekærs Eddie ved Birte Jensen med 29 point.

2 hunde opnåede på prøven maksimumpoint 30, begge var Gordon Settere, Vajskær Abidal ved Christina Petersen og Troldmarkens Jill-Sif ved Anton Dahl og efter en matchning kunne Abidal og Christina fortjent fejres som Klubmester og blev ligeledes tildelt Henry West Jensens apporteringspokal i ÅK, mens Sif fik Henry West Jensens pokal som bedste UK hund.

Erfarne dommere på prøven var Brian Krog, Martin Clausen og Svend Åge Vad.

Bedste hund udover Irsk og Gordon racen blev efter matchning ES Tobølbjergs L Sus ved Søren Godtfredsen.

Umiddelbart efter DGSK’s prøve startede 8 hunde på DISK’s apportprøve hvoraf de 6 bestod. Resultaterne for begge prøver registreres på hundeweb en af dagene.

Alle deltagere viste gennem eftermiddagen flot sportsånd, også når marginalerne var lidt imod dem.

Lørdag aften samledes små 40 personer, i Vejen Idrætscenters Sportshotel til en dejlig festbuffet, med mad af meget høj og suveræn kvalitet.

Gaven og takken til dommere og officials var ”vin eller øl ad libitum”, til dem og deres ledsagere, hvilket der ikke blev protesteret imod.

Wenche Porsanger fik tillige overrakt en af vores ”store” DGSK vaser.

Søndag samledes 9 ekvipager til træning med specielt fokus på ”ro i opfløj” og ”sekundering” – under ledelse af den erfarne instruktør Erling Clausen. Nogle lærerige timer, hvor både hund og fører lærte meget. Mangler man hjælp til dressur af sin fuglehund er Erling Clausen absolut den rette at henvende sig til (Mobil 0045 23 34 06 35 – erlingclausen@live.dk)

Kl. 13 afsluttedes klubweekenden med et trefoldigt leve for både DGSK og DISK.

PT. arbejder Robert Paulsen med at se på mulighederne for at tilrettelægge næste års fælles klubweekend i det sønderjyske, den første weekend i august 2017. (Dog med forbehold) Sæt derfor allerede kryds i kalenderen nu.

(Flemming Nielsen har taget og indsendt billederne i artiklerne)