DANSK GORDON SETTER KLUB 2022

  • -

DANSK GORDON SETTER KLUB 2022

Dansk Gordon Setter klubs 100 års jubilæum, som afholdes i fem hele dage, fra onsdag den 23. marts til søndag den 27. marts 2022, er ved at finde sin endelige form. Løbende ændringer/forbedringer vil hele tiden blive ajourført på DGSK hjemmeside – under punktet Jubileums-program øverst på siden.

Da vores søsterklubber indenfor de engelske racer i fællesskab har besluttet at ”frede” disse dage, kun til vores aktiviteter, satser vi på at lave et forrygende jubilæum, som alle finder det spændende og interessant at deltage i. Vi ønsker og vil bestræbe os meget på at alle deltagere, tilskuere og nysgerrige føler sig rigtigt hjertelig velkomne.

Helt ubeskedent vil vi forsøge at samle deltagere til dette århundredes største fælles vinderklasse, samt et sjældent set matchnings program, som foruden de sædvanlige hovedprøve pokaler for Gordon Settere, også indbefatter store matchninger for alle racer om prøvens bedste unge hund, bedste åben klasse hund, samt ikke mindst en finale mellem disse to, om prøvens bedste hund, hvor præmien til vinderen er en helt speciel attraktiv og håndlavet jagttaske i læder, en uvurderlig præmie, som der kun findes en af.

Standkvarter, åbning af hundeweb til markprøver og udstilling, bestillingsskema og vilkår vil være klar fra primo december 21 og offentliggøres på hjemmeside og sociale medier.

Onsdag den 23. marts – Århundredets største vinderklasse. (+ Kvalitetsklasser)

Starten går med en fælles international CACIT vinderklasse, for alle engelske racer. Prøven afholdes i Sønderjylland på terræner omkring Ballum og omegn.

Vi ønsker at lave en bemærkelsesværdig dag, som man kan huske og glædes over længe, hvorfor vi starter med velkomst og morgenbord, efter formiddagens afprøvning samles vi til et stort dejligt frokostbord og som afslutning umiddelbart efter præmieuddelingen tilbyder vi et suverænt ”sønderjysk kaffebord”. Der vil blive mulighed for at bestille hele dagskonceptet til den attraktive pris af 2 X 100 (Kr 200,00).

Vi tilbyder et sæt attraktive præmier, som udover særligt ”jubilæumsporcelæn”, består af blandt andet meget flotte gavekort, for flere tusinde kroner, til jagtbeklædning.

Vinder man sådan en stor vinderklasseprøve i 2022, kommer man i historiebøgerne for evigt.

NB! Alle dagene vil vi forsøge at tilbyde kvalitetsklasser i UK og ÅK, for alle engelske racer, som afholdes på forskellige gode terræner rundt om i landet.

Den store fælles matchning afholdes Søndag 27. marts på Sjælland.

 

Torsdag den 24. marts – Stor Jubilæums Certifikat Udstilling for gruppe 7 racerne (Tilknyttet SJD) –

Reception. (+ Kvalitetsklasser)

Kvalitetsklasser afholdes i Jylland og på Fyn.

På standkvarteret, som placeres ved Præstø afholdes der torsdag fra kl. 14.00 en stor udstilling for følgende racer indenfor gruppe 7:

Ruhår, Korthaar, Münsterländer, Gammel Dansk Hønsehund, Langhår, Weimaraner, Vizla, Pointer, Irsk Setter, Engelsk Setter, Breton, Gordon Setter

Dommere er de to danske og meget erfarne (jagthundefolk) dommere, Gunnar Jensen Ordførende ved BIS, som på dagen dømmer alle de engelske racer og Erik Petersen, som dømmer de kontinentale racer.

Senere på dagen, formentlig ca. Kl. 19.00, afholdes en jubilæums reception, hvor alle er hjertelig velkomne, arrangeret af Dansk Gordon Setter Klubs bestyrelse.

Herunder præsenteres også Erik Petersens bog, ”Gordon Setteren På vej mod år 3000”.

 

Fredag den 25. marts – Nordisk Landskamp – (+ Kvalitetsklasser).

Der afholdes kvalitetsklasser primært på Vestsjælland, men kvalitetsklasser er mulige i andre dele af landet.

Norge, Sverige og Finland har meget glædeligt, alle svaret positivt tilbage på invitationen omkring 100 års landskamp, som afvikles på samme måde som hidtil, 3 hunde samt en reserve på hvert hold. Regelsættet er det samme, som bruges til NM Lag. (Link til download fremkommer senere).

Lørdag den 26. marts – DGSK CACIT Vinderklasse for GS – (+Kvalitetsklasser) Festaften med Jubilæumsmiddag.

Udgangspunkt fra standkvarteret.

Festaften starter kl 19.00.

Afprøvningen foregår primært i Sydsjælland, men kvalitetsklasser er mulige i andre dele af landet.

Søndag den 27. marts – Matchning ALLE RACER – UK og ÅK– samt prøvens bedste hund .

Udgangspunkt fra standkvarteret – Opråb kl 10.00

Alle der har fået første præmie i løbet af de fire foregående dage kan deltage i kampen om at blive 100 års jubilæets bedste hund. I skrivende stund arbejdes der, til vinderen, på en helt særlig og unik jagttaske i læder, håndlavet, eneste eksemplar i verden, med prægninger, m.m..

Nøjagtige tidspunkter for start, mødesteder og terræner fremkommer senere for alle dagene, i et mere detaljeret program, når vi kommer tættere på prøven.

Kvalitetsklasser vil blive forsøgt afholdt over hele landet, i forbindelse med alle dagene.

100 års KÆMPE Jubilæumslotteri.

Der vil under alle dagene blive solgt lodder til lotteriet hvor første og andenpræmien er flotte gavekort til jagtrejser henholdsvis på Kr. 15.000 og Kr. 10.000. Lodderne koster kr. 100,00 pr. stk.

Inviterede dommere.

Foreløbig er følgende dommere inviteret til at dømme i løbet af jubilæet:

Birger Hermansen, Norge – Jørn Gunnar Bowitz, Norge – Thore Larsen, Sverige – Jan Andersson, Sverige – Svend Åge Vad, Flemming Fuglede Jørgensen, Poul Valdemar Nielsen, Allan Nissen, Erling Clausen, Flemming Fille Sørensen, Ulrik Stadelhofer, Robert Paulsen, Poul Erik Dahl.

Vi vil naturligvis forsøge ikke at trække alt for store veksler på de enkelte dommere, så der også bliver gode muligheder for at stille egen hund, efter ønske.

Standkvarter.

Standkvarteret er fra torsdag aften BOSEI Idrætshøjskole, Evensølundvej 5, 4720 Præstø, tlf. (+45) 55 90 90 90. www.bosei.dk.

Der åbnes først op for direkte værelsesbestilling, samt bestilling af forplejning fra den 1. december, hvor der ligeledes fremkommer en oversigt over de forskellige priser, kontooplysninger, m.m..

I tilfælde af udsolgte værelser findes der andre muligheder, ganske tæt på, som frit kan bookes uanset tidspunkt.

Danhostel Vordingborg (Vandrehjem), Junghoved Kro (B&B), Kirsebærkroen Præstø (B&B), ligesom der nemt kan findes andre muligheder, det er bare at Google.

Det vil ligeledes være muligt at medtage campingvogn og autocamper.

 

Spørgsmål og prøveledelse.

Spørgsmål omkring markprøverne kan i første omgang rettes til prøveleder Anton Dahl på +45 2274 8040, mail: karlantondahl@gmail.com. (Vi vender senere tilbage med terræner og terrænledere)

Spørgsmål omkring udstillingen og bestillinger på standkvarteret skal rettes til prøvesekretær Minna Bang +45 3052 5268, mail: minna@pejsegaarden.dk

Spørgsmål omkring afvikling af reception og festmiddag, taler, m.m., skal rettes til DGSK’s formand Peter Jensen +45 2013 2851, mail: petj@mail.dk.


Arkiver