Flemming Østergård – 60 år – 14. juli 2006 – Tillykke!

Den 14.7.2006 fylder Flemming Østergård 60 år. Markprøvekarrieren tog sin begyndelse i slutningen af tresserne, under Henry West Jensens kyndige vejledning og oplæring. Flemmings fokus på Gordon Setteren har alle dage været på det jagtlige, hvor han stiller store krav til sine hunde, helt sikkert også en tydelig arv fra hans læremester.

Flemming har fra start haft sine meningers mod, som der skal vægtige argumenter til for at rokke, også fordi Flemming altid møder velforberedt op. Nok står Flemming ved sine meninger, men han går aldrig efter benene, kun bolden. Der er i gennem tiderne kommet mange gode indspark fra den side til DGSK.

Flemming er en ildsjæl, når han kaster sig ud i projekter; forfatterskab (den stående jagthund, jagt på hønsefugle), video om stående jagthunde, skribent på div. jagtmagasiner og diverse projekter vedr. agerhøns – sidst temaaften i Aulum; ”Hvordan udsætter man agerhøns?”

Flemming blev uddannet markprøvedommer i 1975 kun 29 år gammel og siden har han dømt mange store prøver; bl.a. også på hundesportsfolkets mekka ”Kongsvold” i Norge. Sidste år var han dommer ved DM. Igen smittede Flemmings jagtlige syn af på bedømmelsen. Flemming har haft en del hunde gennem tiderne; Gordon Setter, Engelsk setter og Pointer – det er dog den sorte setter Flemming har brændt mest for. DK.JCH. Troldmarkens Abelone er den vi, ”nye” Gordon Setter folk, kender ham bedst med. ”Abba” og Flemming har opnået mange flotte resultater, heraf mange placeringer på de ”åbne” vinderklasser bl.a. 6. vinder DM1999, 2. vinder m. Res. Cacit FJD efteråret 2003. I 1999 blev parret 1. vinder på DGSK´s efterårsvinderklasse.

DK.JCH. Troldmarkens Abelone er stammor i Kennel Storåens, som Flemming startede i 2001. Flemming har lavet 3 kuld, hvoraf ikke mindst brødrene Storåens Cash & Cap har vist storform i 2006 med mange 1. pr. i ungdomsklassen og vinder af UK og UKK på DGSK´s hovedprøve. Det bliver ikke det sidste, vi har set fra brødrenes side….

Flemming har gennem mere end 25 år været en stor del af det jagt-konsortium i Aulum, som han gennem mange år har været leder af. De af os, der har været på jagt der, ved, at Flemming leder jagten med meget sikker hånd – intet er overladt til tilfældighederne og sikkerheden er i højsædet. Fra pålidelig kilde, boende på Samsø, forlyder det at han som lærer nyder stor respekt også fra sine elever i 7-8 klasserne, ingen slinger i valsen der.