Efterårsvinderklasse ved Langebæk

Æblevangen Don Carlos og jeg var så heldige at deltage på Efterårsvinderklassen ved Langebæk, søndag d. 28 september. Allerede ved ankomst til jagthytten, havde prøveleder Bjarne Kleis og Fru Pernille, disket op med morgenbord, kaffe og en lille en til nerverne. Og der var som altid en lystig stemning og en masse mennesker jeg lige skulle hilse på.

 

I dag bruger de fleste jo FaceBook, så vi ved hvad der foregår, men det er altid bedst at mødes face to face. Og der var da også en del der liiiige skulle fortælles.

Kl ca 8:45 blev der blæst ”afgang” af en hornblæser, som virkelig kunne trutte..og jeg ved han også spiller trompet lige så flot, for det har jeg selv hørt….tak Lars !

Vi var på hold 2 med en masse garvede hunde og førere og den altid meget positive dommer, Poul-Erik Dahl. Som skytter havde vi Jan Marinussen, som selv er en dygtig hundefører og skyde, det kan han altså også. Ud over Jan, havde vi Jens Hemmingsen som skytte og Bjarne him selv, som tærrenleder.

Vejret var fantastisk og vinden helt rigtig og roemarken så meget indbydende ud…Så det kunne da næsten ikke gå galt…

Selvfølgelig gik det galt..hvad havde jeg regnet med !!! Carlos klarer første slip, sådan okay og jeg laver førerfejl nr 1..Da Ulriks Scott (Mal) får stand, fanger jeg Carlos og holder ham, så vi ihverttilfælde ikke bliver smidt ud, fordi vi ødelægger en situation. Folk råber og skriger, jeg bare skal slippe hunden, men jeg hører ikke efter og står bare og betragter Ulriks situation fra min egen lille bakke top. Når Scott, går i søg igen og jeg slipper Carlos, som åbenbart farer op over en bakke og ”nogen” og dommeren, ser agerhøns i luften..ÆV !

Men vi får så en chance mere, og her spurter Carlos afsted, lige lidt til venstre for mig, opnår stand, løser, rykker og træder et skridt for meget frem..Op kommer der en fasan..ÆV igen ! Så var vi ude..3 x ÆV.

Resten af dagen kunne jeg så betragte de andre og deres fantastiske hunde. Og det ser godt ud. Jeg lærer meget hver gang,  jeg ser og lytter til andre hundeførere. Der opstår sjove situationer, hvor det jo altid er dommerens ord, der gælder. Men det er ret underholdende at se folks udtryk og høre deres egen version af slippet, kontra dommerens…

Da vi kørte til middag var der skudt over Rass med Poul Erik Dahl, Sandy med Søren Thygesen og Scott med Ulrik Stadelhofer. De kom alle med til andet heat, efter en ret underholdende frokost på gårdspladsen på Islinge gods ved Vordingborg.

Ordførende dommer Erling Clausen og Poul Erik Dahl  klar til andet heatFra hold 1 var der to hunde med til 2. afprøvning, nemlig Aldo med Ole Halberg og Liv med Anton Dahl.

De starter i en gigantisk roemark med Rass og Sandy. Da Rass opnår stand og får rejseordre går han lige hurtigt nok afsted. Fuglen apporteres..igen lidt for hurtigt, så Hans-Jørgen ryger ud. Men så kommer der en meget ophidset herre, ud fra et hus. Han råber op om at se jagttegn og tilladelse og en helt masse andet. Jeg mister fuldstændigt fokus på hvad der sker på marken, så jeg så ikke de næste slip, da dommerne naturligvis fortsætter og lader Bjarne, som prøvelder, tage sig af den ophidsede mand. Jeg fornemmede, at alle talte pænt og det endte vist også med, at manden til sidst ønskede os ”god jagt”. For selvfølgelig havde Bjarne styr på sit tærren og sin tilladelse til at fælde fasan uden for jagttiden.

Det næste slip jeg når at se, er Liv og Sandy, hvor Liv laver noget af det flotteste jeg længe har set. Hun opnår stram stand, står længe og venter til Anton og skytterne er på plads. Og på rejseordre, ryger hun nok 30 m frem og rejser præcist en flok agerhøns, sætter sig ned og venter til hun skal apportere. Og jeg ved faktisk ikke om hun fik apporteret en fugl der. For de fugle var godt nok langt ude og jeg så ikke om de skød en.

Men fakta er at, Liv med Anton Dahl vinder, Sandy med Søren bliver nr 2, begge tildeles HP og disse to er så deltagere på DM. Aldo med Ole bliver nr 3 og Scott (Mal) med Ulrik bliver nr 4.

Det var en super dag og vi kommer helt sikkert igen, når vi lige har fået styr på noget opfølgning og rejsning af fugl.

 

Lene og Carlos